A silhouette of Kikuyus waving clubs and machetes is seen outside Naivasha Country Club, near the town of Naivasha January 28, 2008. Protests erupted in west Kenya on Monday over a weekend of horrific ethnic violence in the Rift Valley that left dozens dead and complicated efforts by former U.N. boss Kofi Annan to mediate a month-long crisis. REUTERS/Peter Andrews (KENYA)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En 34 år gammel mann fra Verdal som er tiltalt etter terrorparagrafen i straffeloven etter at han dro til Syria i 2014, bør ifølge aktor fengsles i ni år.

Aktoratet mener bilder, elektronisk kommunikasjon og tiltaltes egen forklaring beviser at han har gjort seg skyldig i terrordeltakelse, skriver VG.

I sin prosedyre la statsadvokat Kim Sundet særlig vekt på kommunikasjonen 34-åringen har hatt med venner og familie i Norge, samt meldinger mellom tiltalte og den etterlyste IS-krigeren Kim André Ryding (27) fra Moss, som 34-åringen har forklart at han møtte i Raqqa.

Sundet mener saken er enestående i norsk sammenheng fordi 34-åringen er den nordmannen som har oppholdt seg lengst i IS-kontrollerte områder og kommet tilbake til Norge.

Trønderen nekter straffskyld for alle terroranklagene som påtalemyndigheten har rettet mot ham etter oppholdet i Syria fra november 2014 til april 2016. Han hevder han ikke var involvert i militær tjeneste for IS, men at han dro til Syria for å hjelpe lokalbefolkningen mot Bashar al-Assad.

Politiet har beslaglagt nesten 13.000 meldinger fra tiltaltes telefon. I meldinger hjem til Norge har han blant annet skrevet at han «leve under sharia-loven» og «kjæmpe mot dæm som drepe muslima». I en annen melding har han skrevet «æ e isis nu å det e æ stolt av», skriver Adresseavisen.

Paragrafene 34-åringen er tiltalt etter, har en strafferamme på inntil ti års fengsel.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]