Regn og uvær på Sørlandet. Topdalselva var over sine bredder og vannet sto høyt ved Drangsholt mellom Kristiansand og Birkeland tidligere denne måneden. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse

Flommen på Sørlandet er en av de verste flommene i nyere tid målt i skadeomfang, sier Finans Norge. Skadene har passert over en halv milliard kroner.

annonse
annonse

Det er registrert 3.300 skader etter storflommen på Sørlandet i starten av oktober. Nye tall fra Finans Norge viser at erstatningen foreløpig er over 500 millioner kroner, melder NRK.

annonse

– Dette er en av de verste flommene i nyere tid målt i skadeomfang, sier Finans Norges kommunikasjonssjef Stine Neverdal, som legger til at skader etter flom ofte er verre enn etter en storm.

– Det tar ofte lang tid å utbedre, fordi man må tørke opp skadene etter alt flomvannet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Til helgen er det igjen ventet store nedbørsmengder. Regnfallet blir så kraftig at det onsdag ettermiddag ble sendt ut et nytt OBS-varsel.

– Varselet gjelder for akkumulert nedbør gjennom helgen i Agder-fylkene, Telemark og Vestfold. Det vil komme mellom 70 og 150 millimeter nedbør i løpet av de tre dagene, mest regn kommer fredag kveld og lørdag, sa statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk institutt til NTB.

Mesteparten av nedbøren vil komme i de kystnære områdene.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.