Fortsatt ikke trygt for sivile i Raqqa

Det er fortsatt ikke trygt for sivile og returnere til hjemmene sine i Raqqa i Syria, byen må først ryddes for landminer.

– Styrkene våre holder på å rydde området for miner, sier Talal Sello, talsperson for Syrias demokratiske styrker (SDF), en amerikanskstøttet allianse som består av kurdiske og arabiske opprørere.

Tirsdag hevdet SDF å ha tatt full kontroll over byen som har vært kontrollert av IS siden 2014, men Silo sier frigjøringen ikke vil bli offisielt erklært før fredag.

SDF opplyser at de hadde regnet med å møte motstand fra hundrevis av IS-krigere, i all hovedsak fremmedkrigere, i siste fase av offensiven, men så langt har det ikke vært noen tegn til dem.

Ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) overga en gruppe på mellom 130 og 150 fremmedkrigere seg mandag. I tillegg til disse skal om lag 100 andre IS-krigere har overgitt seg de siste 48 timene, opplyser talsperson for koalisjonen, Ryan Dillon. Ifølge Dillon var fire av dem fremmedkrigere, men nasjonalitetene er ukjent.

– Vi leter også etter sovende celler, det kan hende terroristene gjemmer seg rundt omkring, sier Sello.

(©NTB)


Publisert: okt 20, 2017 @ 8:34 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.