FILE - In this July 27, 2017 file photo, a U.S.-backed Syrian Democratic Forces fighter runs in front of a damaged building as he crosses a street on the front line, in Raqqa, Syria. The Syrian Democratic Forces said in a statement Wednesday, Sept. 20, 2017, that the battle for the Islamic State group's de-facto capital, Raqqa, has reached its "final stages" with the opening of a new front. (AP Photo/Hussein Malla, File)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Det er fortsatt ikke trygt for sivile og returnere til hjemmene sine i Raqqa i Syria, byen må først ryddes for landminer.

– Styrkene våre holder på å rydde området for miner, sier Talal Sello, talsperson for Syrias demokratiske styrker (SDF), en amerikanskstøttet allianse som består av kurdiske og arabiske opprørere.

Tirsdag hevdet SDF å ha tatt full kontroll over byen som har vært kontrollert av IS siden 2014, men Silo sier frigjøringen ikke vil bli offisielt erklært før fredag.

SDF opplyser at de hadde regnet med å møte motstand fra hundrevis av IS-krigere, i all hovedsak fremmedkrigere, i siste fase av offensiven, men så langt har det ikke vært noen tegn til dem.

Ifølge den syriske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) overga en gruppe på mellom 130 og 150 fremmedkrigere seg mandag. I tillegg til disse skal om lag 100 andre IS-krigere har overgitt seg de siste 48 timene, opplyser talsperson for koalisjonen, Ryan Dillon. Ifølge Dillon var fire av dem fremmedkrigere, men nasjonalitetene er ukjent.

– Vi leter også etter sovende celler, det kan hende terroristene gjemmer seg rundt omkring, sier Sello.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]