Kurdiske medier: Regjeringsstøttet sjiamilits trekker seg tilbake i Kirkuk

Foto: AP Photo/Bram Janssen

Den regjeringsstøttede sjiamilitsen PMF skal ha trukket seg ut av Kirkuk, ifølge den kurdiske nyhetsportalen Rudaw. 

Irakiske regjeringsstyrker og alliert milits jaget denne uken kurderne ut av den oljerike Kirkuk-provinsen, som de hadde hatt kontroll over siden 2014. Natt til torsdag lokal tid melder Rudaw at militsen har trukket seg tilbake fra flere byer i provinsen.

Onsdag beordret den irakiske statsministeren Haider al-Abadi alle bevæpnede styrker, bortsett fra det irakiske militæret og føderalt politi, til å trekke seg ut av alle urbane områder i Kirkuk. Det er usikkert om ordren også gjaldt andre områder, skriver det irakiske nettstedet.

Ifølge Rudaw opplyser de kurdiske peshmerga-soldatene at de har trukket seg tilbake til stillingene de hadde før 6. juni 2014.

Tusenvis av kurdere la mandag på flukt fra den omstridte oljebyen og satte kursen mot de kurdiskkontrollerte byene Sulaimaniya og Arbil. Bilder på nettstedet viser gjenværende i byen feire og vifte med kurdiske flagg.

(©NTB)


Publisert: okt 19, 2017 @ 10:09 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.