FILE - In this file photo dated Wednesday, Oct. 11, 2017, British Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing Street in London. Theresa May will have a dinner meeting in Brussels with senior European Union officials, European Commission President Jean-Claude Juncker and chief negotiator Michel Barnier on Monday Oct. 16, 2017, in hopes of reinvigorating stalled negotiations on Britain's Brexit departure from the European Union.(AP Photo/Matt Dunham, FILE)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I et åpent brev til EU-borgere i Storbritannia skriver statsminister Theresa May at hun ønsker at alle som har etablert seg landet skal bli boende.

– EU-borgere som har skapt seg et liv i Storbritannia er viktige bidragsytere. Vi ønsker at de og deres familier skal bli boende. Jeg kan ikke være tydeligere, skriver May.

Brevet kommer etter at kritikere hevdet at politikerne i Storbritannia bruker EU-borgerne som brikker i brexitforhandlingene.

– Dette kunne ikke vært lenger fra sannheten, skriver May.

Videre opplyser hun at det vil bli etablert en digital løsning, som skal godkjennes av europeiske statsborgere, der EU-borgere kan registrere at de er bosatt i Storbritannia.

Flere EU-ledere, deriblant EUs president Donald Tusk, har etterlyst slik informasjon.

Torsdag og fredag samles stats- og regjeringssjefene i EU til toppmøte i Brussel for å snakke om brexitforhandlingene. Det er ventet at konklusjonen vil bli at forhandlingene ikke har kommet langt nok til å starte forhandlinger om rammene for en framtidig handelsavtale. Så langt har de kun forhandlet om vilkårene for selve skilsmissen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]