May ber EU-borgere og deres familier bli i Storbritannia

Foto: AP Photo/Matt Dunham, FILE

I et åpent brev til EU-borgere i Storbritannia skriver statsminister Theresa May at hun ønsker at alle som har etablert seg landet skal bli boende.

– EU-borgere som har skapt seg et liv i Storbritannia er viktige bidragsytere. Vi ønsker at de og deres familier skal bli boende. Jeg kan ikke være tydeligere, skriver May.

Brevet kommer etter at kritikere hevdet at politikerne i Storbritannia bruker EU-borgerne som brikker i brexitforhandlingene.

– Dette kunne ikke vært lenger fra sannheten, skriver May.

Videre opplyser hun at det vil bli etablert en digital løsning, som skal godkjennes av europeiske statsborgere, der EU-borgere kan registrere at de er bosatt i Storbritannia.

Flere EU-ledere, deriblant EUs president Donald Tusk, har etterlyst slik informasjon.

Torsdag og fredag samles stats- og regjeringssjefene i EU til toppmøte i Brussel for å snakke om brexitforhandlingene. Det er ventet at konklusjonen vil bli at forhandlingene ikke har kommet langt nok til å starte forhandlinger om rammene for en framtidig handelsavtale. Så langt har de kun forhandlet om vilkårene for selve skilsmissen.

(©NTB)


Publisert: okt 19, 2017 @ 10:04 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.