FILE- In this Aug. 2, 2017, file photo, President Donald Trump speaks in the Roosevelt Room of the White House in Washington during the unveiling of legislation that would place new limits on legal immigration. After months of delays, President Donald Trump is expected to decide soon on the fate of so called “dreamers” who were brought into the country illegally as children as he faces a looming court deadline and is digging in on appeals to his base. (AP Photo/Evan Vucci, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nok en føderal dommer blokkerer USAs president Donald Trumps tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet. 

Få timer før innreiseforbudet skulle ha trådt i kraft, ble det blokkert av den føderale dommeren Derrick Watson på Hawaii. Han mener innreiseforbudet er et dårlig skjult forsøk på «ekskludere muslimer fra USA».

Onsdag fulgte den føderale dommeren Theodore Chuang i Maryland opp og gjorde det samme. Han slo i en kjennelse fast at Trump-administrasjonen ikke har lagt fram noen beviser for en trussel «som rettferdiggjør et innreiseforbud for hele nasjonaliteter».

Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte høytstående tjenestemenn fra Venezuela og deres familier, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag Washington-tid.

Justisdepartementet sier de vil anke og Trumps talskvinne Sarah Sanders hevder avgjørelsen om å stanse innreiseforbudet «undergraver presidentens forsøk på å holde amerikanere trygge».

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]