Nok en dommer blokkerer Trumps innreiseforbud

Foto: AP Photo/Evan Vucci, File

Nok en føderal dommer blokkerer USAs president Donald Trumps tredje utgave av det omstridte innreiseforbudet. 

Få timer før innreiseforbudet skulle ha trådt i kraft, ble det blokkert av den føderale dommeren Derrick Watson på Hawaii. Han mener innreiseforbudet er et dårlig skjult forsøk på «ekskludere muslimer fra USA».

Onsdag fulgte den føderale dommeren Theodore Chuang i Maryland opp og gjorde det samme. Han slo i en kjennelse fast at Trump-administrasjonen ikke har lagt fram noen beviser for en trussel «som rettferdiggjør et innreiseforbud for hele nasjonaliteter».

Den tredje utgaven av forbudet, som omfatter borgere fra Iran, Libya, Nord-Korea, Somalia, Syria, Jemen og Tsjad samt enkelte høytstående tjenestemenn fra Venezuela og deres familier, skulle etter planen tre i kraft ved midnatt onsdag Washington-tid.

Justisdepartementet sier de vil anke og Trumps talskvinne Sarah Sanders hevder avgjørelsen om å stanse innreiseforbudet «undergraver presidentens forsøk på å holde amerikanere trygge».

(©NTB)


Publisert: okt 19, 2017 @ 10:07 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.