Økt spenning i Venezuela etter at fem guvernører nekter å sverges inn

Fem nyvalgte guvernører i Venezuela nekter å bli sverget inn av landets nye grunnlovgivende forsamling, ettersom de ikke anerkjenner institusjonens autoritet. 

De fem guvernørene boikottet seremonien der 18 andre guvernører fra Sosialistpartiet PSUV ble sverget inn.

Den grunnlovsgivende forsamlingen de fem nekter å anerkjenne ble opprettet i sommer og fratok den folkevalgte opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingens lovgivende makt.

Før regionsvalget ble gjennomført i landet søndag advarte president Nicolás Maduro om at nyvalgte guvernører som ikke anerkjenner forsamlingen ikke vil kunne tiltre i stillingen.

Presidentens parti gikk av med valgseieren i 18 av Venezuelas 23 delstater. Men i forkant av valget viste meningsmålinger at opposisjonen ville vinne i de fleste delstatene, på tross av myndighetenes forsøk på å få folk til å bli hjemme på valgdagen.

Både nasjonalt og internasjonalt reagerer flere på det oppsiktsvekkende resultatet. USA omtaler valgresultatet som lite troverdig og EU vurderer å innføre sanksjoner mot landet.

(©NTB)


Publisert: okt 19, 2017 @ 10:11 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.