Illustrasjonsbilde. Foto: Sara Johannessen /
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

SVs Freddy André Øvstegård er kritisk til at regjeringen flytter penger fra det statlige barnevernet til kjøp av private barnevernstjenester.

I forslaget til neste års statsbudsjett kuttes bevilgningen til det statlige barnevernet med 636 millioner kroner – 539 millioner kroner går til kjøp av private barnevernstjenester, skriver Klassekampen.

– Det er en ren flytting av penger fra det statlige barnevernet til kommersielle aktører. Det er skremmende å se når vi nylig har sett en rekke avsløringer av hvordan de driver, sier Øvstegård til avisen.

Han peker på avsløringer om hvordan kommersielle aktører kontrollerer to tredeler av det private barnevernsmarkedet.

Statssekretær Kai-Morten Terning (Frp) i Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) sier utviklingen i de siste års budsjetter av bevilgning til det statlige barnevernet og de private er «en faglig begrunnet vridning i bruk av tiltak fra institusjon til fosterhjem».

– Denne vridningen er det bred politisk enighet om, og begrunnelsen bygger på hva som er det beste for barna. Siden kommunene ikke har klart å rekruttere nok fosterhjem, har dette ført til en økning i bruk av private fosterhjem, ifølge Terning.

Han understreker overfor NTB at flyttingen av midler i budsjettet etter departementets syn ikke betyr en økning i kjøp av private tjenester.

– Dette er en mer realistisk budsjettering ved at midlene budsjetteres på den posten de antas å bli brukt på, sier Terning.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]