Australia's Prime Minister John Howard gestures during a pre-APEC 2007 press conference in Sydney, Australia, Sunday, Sept. 2, 2007. Sydney will play host to the 15th APEC Economic Leaders Meeting with leaders from such nations as the USA, Russia, Japan and China attending for the week long event.(AP Photo/Rob Griffith)
Del saken
  •  
  •  
  •  

Identitetspolitikk brer om seg ved universiteter over hele den vestlige verden. De som er tilhengere av identitetspolitikk vektlegger faktorer som rase, kjønn og seksuell legning og legger ulike gruppers antatte privilegier og byrder til grunn for utformelse av politikk, på bekostning av individualisme. I kjølvannet av en rapport som viser en dreining mot identitetspolitikk ved australske universiteter advarer en tidligere statsminister mot konsekvensene av manglende forståelse for den vestlige kulturens opphav.

John Howard var statsminister i Australia fra 1996 til 2007. Han sier han ikke er overrasket over rapporten som viser til at studenter oftere velger bort emner som har med den vestlige sivilisasjonens opphav å gjøre, fremfor emner som fokuserer på rase, kjønn og seksualitet.

– Jeg tror rapporten er en påminnelse på hvor mye identitetspolitikk har bredt om seg ved Australias universiteter. Jeg er ikke enig i at ting som kjønn og rase er irrelevant – selvfølgelig er det ikke irrelevant – men nå har de blitt sentrum for oppmerksomheten, og i følge rapporten går det utover forståelse og kunnskap, sier Howard til the Australian.

Dreiningen mot identitetspolitikk var det som fikk den avdøde helse- og mediaentreprenøren Paul Ramsay til å ville starte et senter for vestlig sivilisasjon. Tidligere statsminister Howard er styreformann i Centre for Western Civilisation, som ble etablert i 2014 etter forespørsel fra Ramsay.

– Jeg vet ikke hvordan en kan forstå det moderne samfunnet uten å for eksempel ha en skikkelig forståelse av Opplysningstiden. Eller den vestlige verden uten en skikkelig forståelse av judeo-kristen etikk, sier Howard.

Historieprofessor Frank Bongiorno mener at forelesningene hans har vært allsidige og ikke ideologisk drevede.

– Jeg tror ikke kursene faller så lett inn i de kategorier rapportforfatteren tror de gjør, sier han til the Australian.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]