Oslo 20171008. Carl Edvard Endresen, sjef for Uber i Norge sier Uber Pop tar en pause i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

Datatilsynet mener Norges Taxiforbund brøt loven da de avslørte Uber-sjåfører og intervjuet flere av dem uten å opplyse om det.

Forbundet leide inn PR-firmaet Aabø & co. for å kjøre Uber og samle opplysninger om sjåførene. Flere ble intervjuet uten å få opplyst om formålet bak dette, ifølge Dagens Næringsliv. Deretter anmeldte Taxiforbundet 105 av dem.

– Vår foreløpige vurdering er at Taxiforbundet brøt loven, sier rådgiver Marte Skaslien i Datatilsynet til avisen. Hun sier de reagerer på metodene, at sjåførene ikke ble informert, og at dette bærer preg av skjult etterforskning.

Direktør Roar Refseth i Norges Taxiforbund kaller varselet fra Datatilsynet «en mild form for kritikk for å ha brutt personopplysningsloven».

– Vi og våre advokater vurderte i utgangspunktet at dette ikke var i strid med lovgivningen, men vi tar Datatilsynets ferske varsel til etterretning, sier han. Datatilsynet ønsker ikke å gå videre med saken, men ber forbundet la sjåførene få mulighet til å be om innsyn i informasjonen som er innhentet.

I forrige uke stanset Uber sin grunntjeneste Uber Pop i Norge. De har heller ikke helt sansen for fremgangsmåten.

– Vår viktigste prioritering er å ta vare på og bistå våre partnersjåfører. Det er svært uheldig at Taxiforbundets metode har gått ut over dem, sier norgessjef Carl Edvard Endresen i Uber.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]