Utslitte smågutter sover i flyktningleiren Kutupalong etter fire lange dager på flukt fra Myanmar til Bangladesh. Foto: Dar Yasin / AP / NTB scanpix Tags: rohingya barn

Nærmere 600.000 rohingya-muslimer har flyktet fra hjemmene sine i Myanmar til Bangladesh siden slutten av august. Rundt 320.000 av dem er barn, ifølge UNICEF.

annonse

– Mange av flyktningbarna i Bangladesh har vært vitne til grusomheter i Myanmar som et barn aldri skulle ha sett, og de har lidd enorme tap, sier UNICEF-sjef Anthony Lake.

Organisasjonen anslår at opptil 12.000 barn krysser grensen til Bangladesh hver uke. Det kommer fram i en ny rapport publisert torsdag.

– Disse barna trenger mat, rent vann og vaksiner som beskytter dem mot sykdommer som lett oppstår og sprer seg i nødssituasjoner, sier Lake.

Han understreker at barna også trenger profesjonell hjelp til å bearbeide traumene de har opplevd.

– Og de trenger utdannelse. Og håp. Hvis vi ikke kan gi dem det, hvordan skal de kunne vokse opp til å bli selvstendige bidragsytere i samfunnet? Denne krisen stjeler barndommer. Vi kan ikke tillate at den stjeler framtider også, sier Lake.

Tidligere denne uken publiserte Human Rights Watch nye satellittbilder som viser at minst 288 landsbyer er delvis eller helt ødelagt av branner i delstaten Rakhine i Myanmar siden 25. august. Titusener av hus er ødelagt, de aller fleste har vært boliger for rohingya-muslimer.

Masseflukten og alle meldingene om grove overgrep mot den muslimske minoriteten har fått FNs generalsekretær António Guterres til å anklage Myanmar for etnisk rensing.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.