Barack Obama ga sin støtte til guvernørkandidat Phil Murphy torsdag. Foto: Julio Cortez / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere president Barack Obama er tilbake i politikken, og på et valgmøte i New Jersey torsdag kritiserte han USAs splittende politikk. 

– Noe av politikken vi ser i dag trodde jeg vi hadde lagt bak oss for lenge siden. Vi snakker om folk som ser 50 år tilbake i tid. Det er det 21. århundre, ikke det 19., sa Obama.

Han var på valgmøtet i New Jersey for å gi sin støtte til guvernørkandidaten Phil Murphy. Han gjentok det samme budskapet senere på dagen i Virginia, der han ga sin støtte til guvernørkandidat Ralph Northam.

– Demokratiet vårt er i fare, sa Obama til velgerne i Virginia.

De to delstatene er de eneste to som velger nye guvernører i år. Valgene er ventet å gi en pekepinn på hvilken retning velgerne beveger seg i forkant av mellomvalget i 2018, som vil bli en stor test for Trump og hans republikanske parti.

Obama offentliggjorde at han ville vende tilbake til politikken og delta på valgmøtet i oktober. Den tidligere presidenten har stort sett ligget lavt i terrenget etter at Donald Trump ble president. De få gangene han har brutt tausheten har vært i forbindelse med saker med nasjonal betydning, som innvandring, helsevesen og klimaendringer.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]