Planla å skjære hodet av Pamela Geller

Pamela Geller. AFP PHOTO / Natalie Behring

I 2015 arrangerte den verdenskjente amerikanske bloggeren og islamkritikeren Pamela Geller en «tegn Muhammed»-karikaturkonkurranse i Texas, som protest mot innskrenkninger i ytringsfriheten, med blant annet den nederlandske partilederen Geert Wilders til stede. Det måtte hun nesten bøte med livet for.

Under arrangementet løsnet to terrorister ild utenfor lokalet og skadet en sikkerhetsvakt, før de selv ble drept. Nå er en annen islamist dømt for å ha planlagt å skjære hodet av bloggeren.

Onsdag ble islamisten, David Weight, dømt av en amerikansk rett for terrorplanlegging og samarbeid med Den islamske staten.  28-åringen fra Everett i Massachusetts risiker livstidsstraff. Straffeutmålingen vil han få i desember, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

Wright, hans onkel og en tredje person konspirerte om å drepe Pamela Geller fordi de var opprørte over at hun organiserte Muhammed-karikaturkonkurransen, sa aktor i saken, og ble trodd av juryen.  Ifølge aktor var Wright lederen for gruppen. Han rekrutterte sin onkel og andre medhjelpere, og Wrights onkel fikk instruksjoner angående drapsplanen fra et kjent medlem av Den islamske staten, Junaid Hussain, som senere ble drept under et flyangrep i Syria.

Wright søkte på nettet etter skytevåpen, sverd og sovetabletter som kunne brukes til å dope ned offeret, skriver Israel Hayom. Han opprettet en twitter-konto som ble brukt til å forsøke å rekruttere muslimer til «martyrdom», og skrev et manifest med advarsler mot USA, skriver avisen. Onkelen hans kjøpte tre lange kniver, en for hver av de tre som skulle kappe hodet av Pamela Geller.

Geller sier hun er begeistret over dommen og “dypt takknemlig for de gode menneskene i Boston som var med i juryen.”

 

 


Publisert: okt 20, 2017 @ 4:47 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.