FILE - In this May 7, 2015 file photo, Pamela Geller speaks during an interview at The Associated Press in New York. Jurors are set to resume deliberations Wednesday, Oct. 18, 2017, in the case of a man accused of plotting to behead conservative blogger Geller on behalf of the Islamic State group. Prosecutors say David Wright was the ringleader of a plot to kill Geller, who organized a Prophet Muhammad cartoon contest in Texas. (AP Photo/Mark Lennihan, File)
Del saken
  •  
  •  
  •  

I 2015 arrangerte den verdenskjente amerikanske bloggeren og islamkritikeren Pamela Geller en «tegn Muhammed»-karikaturkonkurranse i Texas, som protest mot innskrenkninger i ytringsfriheten, med blant annet den nederlandske partilederen Geert Wilders til stede. Det måtte hun nesten bøte med livet for.

annonse

Annonse

Under arrangementet løsnet to terrorister ild utenfor lokalet og skadet en sikkerhetsvakt, før de selv ble drept. Nå er en annen islamist dømt for å ha planlagt å skjære hodet av bloggeren.

Onsdag ble islamisten, David Weight, dømt av en amerikansk rett for terrorplanlegging og samarbeid med Den islamske staten.  28-åringen fra Everett i Massachusetts risiker livstidsstraff. Straffeutmålingen vil han få i desember, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

annonse

Annonse

Wright, hans onkel og en tredje person konspirerte om å drepe Pamela Geller fordi de var opprørte over at hun organiserte Muhammed-karikaturkonkurransen, sa aktor i saken, og ble trodd av juryen.  Ifølge aktor var Wright lederen for gruppen. Han rekrutterte sin onkel og andre medhjelpere, og Wrights onkel fikk instruksjoner angående drapsplanen fra et kjent medlem av Den islamske staten, Junaid Hussain, som senere ble drept under et flyangrep i Syria.

annonse

Annonse

Wright søkte på nettet etter skytevåpen, sverd og sovetabletter som kunne brukes til å dope ned offeret, skriver Israel Hayom. Han opprettet en twitter-konto som ble brukt til å forsøke å rekruttere muslimer til «martyrdom», og skrev et manifest med advarsler mot USA, skriver avisen. Onkelen hans kjøpte tre lange kniver, en for hver av de tre som skulle kappe hodet av Pamela Geller.

Geller sier hun er begeistret over dommen og “dypt takknemlig for de gode menneskene i Boston som var med i juryen.”

 

 

annonse

Annonse


Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
annonse

Les også: