Solberg «veldig glad» for å presentere nye statsråder

Statsminister Erna Solberg sammen med de tre nye statsrådene utenfor slottet. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun er veldig glad for å kunne presentere tre nye statsråder på Slottsplassen fredag. 

– Som dere skjønner har vi gjort endringer i regjeringen i dag. Vi har vår første kvinnelige utenriksminister med Ine Eriksen Søreide, vi har ny forsvarsminister med Frank Bakke-Jensen og vi har fått ny minister for EU og EØS med Marit Berger Røsland, lød statsministerens korte presentasjon etter statsråd på Slottet.

– Dette er endringer jeg er veldig glad for å kunne presentere, la Solberg til.

I gråværet på Slottsplassen fikk de tre nye ministrene hver sin blomsterbukett. Det vanket også klemmer fra noen av dem som hadde møtt fram.

Etter en kort fotoseanse tok Solberg med seg de nyutnevnte statsrådene den korte veien til statsministerboligen rett bak Slottet for en pressekonferanse.

Søreide går fra jobben som forsvarsminister til Utenriksdepartementet. Hennes post blir overtatt tidligere europaminister Bakke-Jensen. Han blir i sin tur etterfulgt av Berger Røsland, som rykker opp fra sin post som statssekretær i UD.

(©NTB)


Publisert: Oct 20, 2017 @ 9:02 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Jarle Drevdal

  NRK skriver: “Også SV-leder Audun Lysbakken mener Eriksen er et godt valg”. Skremmende. En forsvarminister som er god for Norge, Nato og resten av “Vesten” burde være avskydd av marxisten Lysbakken. Vi vet det er Ine’s kjønn det er mest stas med. I NRK og resten av SV. Men når Lysbakken liker henne, bekrefter det at hun er akkurat så tannløs og ufarlig som vi har sett i alle år. Tipper Putin, Lysbakken og andre av våre fiender er ganske fornøyd med Ine som forsvarsminister.

  • kjellM

   Den fyren liker kjønnet… ha ha

 • Hermann

  I de fleste land er utenriksministerposten en av de viktigste og stiller som nr2 på linje med finansministerposten. Så ikke i Norge. Her til lands er utenriksministerposten primært en bistandsministerjobb. Utenriksdepartementet reflekterer det samme fenomenet.

 • invernes

  Bare så synd at ikke Sylvi er statsminister og FRP har flertall alene, men det kommer nok når SD har regjert Sverige i 4 år fremover.

  • Ingvar Nilsen

   Dessverre skjer det alltid en polarisering. Du vil alltid finne opponenter. Selv om sola skinner fra skyfri himmel og det er +24º C, så vil noen påstå at været er elendig. De finnes folk, jeg kjenner faktisk noen, som hardnakket påstår at Sverige har null problemer med innvandring. De vil aldri innrømme dette. Og en stadig større del av innbyggerne i Sverige vil sjølsagt heller aldri innrømme noen problemer, de er jo innvandrere selv!

 • tror ikke på dommedag..

  Fra Wikipedia:

  “Hun er oppvokst på Strømmen og i Tromsø. Hun har studiekompetanse fra Tromsdalen videregående skole fra 1995, juridisk embedseksamen fra Universitetet i Tromsø fra 2007 og informasjonskurs fra Forsvarets høyskole fra 2010. Eriksen Søreide hadde fast helge- og feriejobb som butikkmedarbeider 1990–2000, og var programleder i Metropol TV i 2001 og praktikant i Advokatfirmaet Grette sommeren 2002.”

  Det kan være nærliggende å hevde at vi igjen får en politisk broiler som utenriksminister. Uten særlig erfaring fra det virkelige liv.

  • Eirin Munkebye

   Den juridiske embedseksamenen har hun tatt samtidig med å være lønnet aktiv politiker.
   “Flott” gjort….

   • tror ikke på dommedag..

    Du kan så si. Men poenget mitt var at hun virker å være nok en ny i rekken av utenriksministere, uten relevant erfaring fra det virkelige liv.

    Hadde hun enda hatt, si fem års fra jobb som butikkmedarbeider uten andre inntektskilder, så kunne hun ha vært et godt statsrådsemne.

    Men sånn er det ikke. Tittentei er de facto nok en vaskeekte politisk broiler.

    Vi har likevel hatt utenrikspolitikere uten slik konkret erfaring som jeg nevner her. Men som likevel hadde både bakkekontakt og livserfaring. Som Knut Frydenlund. Kunne sikkert nevnt flere. Jens Evensen er en annen som dukker opp i minnet mitt.

    Men han var så vidt jeg husker aldri utenriksminister,

    Likevel så har nasjonen Norge mye å takke ham for.

 • Henrik Dahl

  Trenger vi en forsvarsminister? Er det ikke bare å sende ut to småbyråkrater – én til Washington og én til NATO-hovedkvarteret?

 • Høyreekstrem???

  Siden Sylvi Listhaug reddet regjeringen med et nødskrik synes jeg det hadde vært mest rettferdig at hun overtok etter Brende, som gjorde en dårlig figur som utenriksminister.

  Forøvrig kunne man vel spart noen millioner med å overføre utenriks og forsvarsdepartementet til Pentagon, siden det jo uansett er der de reellt styres fra, når det gjelder saker av betydning.

 • Ten4

  Europaminister er helt på trynet. EU-minister er mer korrekt, men fortsatt på trynet.

 • Astraios

  Flott med en mann som forsvarsminister og som ser ut til å ha bred arbeidserfaring.

  Men venstresidens media er fra seg av begeistring for at det er en kvinne som er blitt utenriksminister – det overgår at hun også er kvalifisert for jobben. I Norge dreier alt seg om kjønn og det overskygger absolutt alt.

 • DrD .

  Man kan lure om Søreide forsøkte å villede eller om hun ikke viste. Norge skal gang på gang kjøpe materiell fra noen få leverandører. Materiell til en langt høyere pris og lengre leveringstid enn hva som er tilgjengelig i markedet. https://www.aldrimer.no/kan-levere-stridsvogner-pa-18-maneder/

 • Tom

  Ikke særlig høye krav til kompetanse for FMIN, UNIFIL? Hva med oss som har kriget mer enn det og er gode til å juge?

 • tror ikke på dommedag..

  Klarer ikke helt å se at Rex sine 41 år i Exxon skal utelukke ham fra å bli tatt alvorlig.

  Så skriver du:

  “Han var ikke butikkmedarbeider slik du etterspør,”

  Hvilket er morsomt. Om enn kanskje ufrivillig ment fra din side.