Statsminister Erna Solberg sammen med de tre nye statsrådene utenfor slottet. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun er veldig glad for å kunne presentere tre nye statsråder på Slottsplassen fredag. 

– Som dere skjønner har vi gjort endringer i regjeringen i dag. Vi har vår første kvinnelige utenriksminister med Ine Eriksen Søreide, vi har ny forsvarsminister med Frank Bakke-Jensen og vi har fått ny minister for EU og EØS med Marit Berger Røsland, lød statsministerens korte presentasjon etter statsråd på Slottet.

– Dette er endringer jeg er veldig glad for å kunne presentere, la Solberg til.

annonse

I gråværet på Slottsplassen fikk de tre nye ministrene hver sin blomsterbukett. Det vanket også klemmer fra noen av dem som hadde møtt fram.

Etter en kort fotoseanse tok Solberg med seg de nyutnevnte statsrådene den korte veien til statsministerboligen rett bak Slottet for en pressekonferanse.

Søreide går fra jobben som forsvarsminister til Utenriksdepartementet. Hennes post blir overtatt tidligere europaminister Bakke-Jensen. Han blir i sin tur etterfulgt av Berger Røsland, som rykker opp fra sin post som statssekretær i UD.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon