Statsminister Erna Solberg sammen med de tre nye statsrådene utenfor slottet. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun er veldig glad for å kunne presentere tre nye statsråder på Slottsplassen fredag. 

– Som dere skjønner har vi gjort endringer i regjeringen i dag. Vi har vår første kvinnelige utenriksminister med Ine Eriksen Søreide, vi har ny forsvarsminister med Frank Bakke-Jensen og vi har fått ny minister for EU og EØS med Marit Berger Røsland, lød statsministerens korte presentasjon etter statsråd på Slottet.

– Dette er endringer jeg er veldig glad for å kunne presentere, la Solberg til.

I gråværet på Slottsplassen fikk de tre nye ministrene hver sin blomsterbukett. Det vanket også klemmer fra noen av dem som hadde møtt fram.

Etter en kort fotoseanse tok Solberg med seg de nyutnevnte statsrådene den korte veien til statsministerboligen rett bak Slottet for en pressekonferanse.

Søreide går fra jobben som forsvarsminister til Utenriksdepartementet. Hennes post blir overtatt tidligere europaminister Bakke-Jensen. Han blir i sin tur etterfulgt av Berger Røsland, som rykker opp fra sin post som statssekretær i UD.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]