Malala kritiseres på sosiale medier i Pakistan for å kle seg for vestlig i Oxford

AP Photo/Nati Harnik, File

Malala Yousafzai (20) ble hetset på sosiale medier etter at et uverifisert bilde av henne ble lagt ut på en pakistansk facebookside, skriver The Telegraph. På bildet er hun kledd i jeans og høyhælte støvletter.

(Skjermbilde fra Facebook)

Pakistanske Malala ble verdenskjent etter at hun fikk Nobels fredspris i 2014, som den yngste personen noensinne som har mottatt denne prisen. Hun ble tildelt fredsprisen etter at hun engasjerte seg for jenters rett til skolegang, og overlevde et attentat der hun ble skutt i hodet for å trosse den lokale Taliban og gå på skolen, selv om Taliban hadde forbudt skolegang for jenter.

Malala startet sine studier på Oxford Universitet i forrige uke, der hun skal studere filosofi, politikk og økonomi.

(Skjermbilde fra Twitter)

Hun har fått mye fått mye kritikk fra folk i sitt hjemland Pakistan for å ha adoptert vestlige skikker. Det er spesielt den vestlige klesstilen, og at hun går ut alene uten sin far, hun får kritikk for.

Det er også flere som støtter henne på sosiale medier, og sier at hun er «Pakistans fremtid».

(Skjermbilde fra Facebook)


Publisert: okt 21, 2017 @ 11:48 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.