Malala kritiseres på sosiale medier i Pakistan for å kle seg for vestlig i Oxford

AP Photo/Nati Harnik, File

Malala Yousafzai (20) ble hetset på sosiale medier etter at et uverifisert bilde av henne ble lagt ut på en pakistansk facebookside, skriver The Telegraph. På bildet er hun kledd i jeans og høyhælte støvletter.

(Skjermbilde fra Facebook)

Pakistanske Malala ble verdenskjent etter at hun fikk Nobels fredspris i 2014, som den yngste personen noensinne som har mottatt denne prisen. Hun ble tildelt fredsprisen etter at hun engasjerte seg for jenters rett til skolegang, og overlevde et attentat der hun ble skutt i hodet for å trosse den lokale Taliban og gå på skolen, selv om Taliban hadde forbudt skolegang for jenter.

Malala startet sine studier på Oxford Universitet i forrige uke, der hun skal studere filosofi, politikk og økonomi.

(Skjermbilde fra Twitter)

Hun har fått mye fått mye kritikk fra folk i sitt hjemland Pakistan for å ha adoptert vestlige skikker. Det er spesielt den vestlige klesstilen, og at hun går ut alene uten sin far, hun får kritikk for.

Det er også flere som støtter henne på sosiale medier, og sier at hun er «Pakistans fremtid».

(Skjermbilde fra Facebook)


Publisert: Oct 21, 2017 @ 11:48 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • bitten

  Hetset for sitt vestlig antrekk som på bilde , synd at slike holdninger og tankeganger ,
  som i fra Pakistan i dette tilfelle , eksisterer så til det grader i hele vesten , Europa .

 • Harald

  Kort oppsummert så er vel dette ikke annet enn islam i ett nøtteskall.

 • W.Kirkehøyden

  Det betyr store summer må brukes på hennes sikkerhet, dette er også vår fremtid. Trenden er der allerede, mange vet ikke at den norske muslimmisjonen er en undergrunnsbevegelse, som under krigen. Det gjelder misjonerer, og deres konvertitter. Det er mange år siden jeg ble truet på svareren, som venn av Israel etter jeg skrev leserinnlegg, under fuldt navn i en kristen avis.

  Og en gang hos Aftenposten med “nick.” Jeg fortalte at jeg grunnet teknisk kompetanse hadde jeg hatt oppdrag for selskaper fra tre forskjellige muslimske land. Jeg måtte skrive under på at jeg ville respektere deres lover og kultur – ikke være i besittelse av alkohol og svinekjøtt. Jeg fortalte også at min arbeidsgiver gav oss “briefing,” og jeg gjorde alt jeg kunne for ikke å krenke noen. Under ett oppdrag, spurte en muslim hvorfor jeg ikke drakk alkohol, som norsk, og jeg sa: “I am a good muslim.” De gikk stadig på fylla, men den slo skikkelig godt ann, og jeg ble kaldt “the good muslim” med mye humor.

  Tilbake til Aftenposten. Jeg mente at når muslimer kom til mitt land burde de vise den samme respekt, for jeg var invitert, de kommer univitert. Jeg fikk ett svar fra en muslim, og jeg har en mistanke om hvem. Jeg ble bedt å holde dette for meg selv, han hadde lest historien på andre kommentarfelt. En annen sa at jeg var en som ville drepe muslimer, mange år siden. Vår ytringsfrihet er allerede så innskrenket av våre egne politikere, med støtte fra “pressen,” som ikke løftet en finger da de rødgrønne ville kriminalisere islamkritikk. Takket være våkne bloggeiere, og underskrifter, ble “eliten” skjemmet til å stoppe lovforslaget, som ingen vill vedkjenne seg.

  • Per Sigvald Johansen

   Ikke særlig smart å skrive antisosialistiske og antiislamske kommentarer under fullt navn!
   Lurt å skifte pseudonym også med jevne mellomrom.

 • Sverre

  Hvis selv ikke hun kan fritas forsøk på sosial kontroll, hvilken muslimsk kvinne kan da?

 • Gothminister

  Fysj, tenk og ikke respektere kleskoder i islam.

 • invernes

  Her er drømmen til mullaene, og slik blir det snart i svenske gater, forresten nå er det en moske på svenske frimerker for den som ikke viste det.

  http://www.frontpagemag.com/sites/default/files/uploads/2014/01/ghost-burka-women.jpg

  • Gothminister

   Mange flotte damer der som man kan hvile øynene på.

  • 1453

   Malala er en liten bablekjerring.

  • bergenser

   Hallaien Invernes 😉 Hva drømmer du om ?

 • Jens Janssen

  Bare det at en enkeltpersons klesvaner er tema burde få alles alarmklokker til ringe.

 • Bjørn W.

  Apropos kvinner i lyset:

  Med en stab på fire personer, som koster skattebetalerne $486,700 har Melanie Trump en 1/4 størrelse på staben i forhold til Michelle Obamas stab på 16 personer. Ved å sammenlikne lønnen på $1.24 millioner, sparer Melanie Trump skattebetalerne $750.000.

  – ikke forvent positiv omtale av Melanie Trump på Dagbladet, VG, Aftenposten:

  http://www.bizpacreview.com/2017/10/21/first-lady-michelle-obama-spent-money-staff-like-queen-now-compare-melania-trumps-spending-551098

  • Christian

   Hva har dette med Malala å gjøre? Fine tall å hente frem om Melania, men du må se det store bildet. Pengebruken til Trump ligger an til å overgå Obama: https://www.snopes.com/obama-trump-travel-costs/

   • Bjørn W.

    Hva det har med Malala å gjøre ? Forsøk å se litt lenger neste gang før du stiller spørsmål.
    Obama har dedikert en bok som et slags testament, der han sier at dersom situasjonen tilspisses vil han stå sammen med muslimene. “The Audacity of Hope: Thoughts on Reclaiming the American”.
    Hillary Clintons nære medarbeider var Huma Abedin. Hvem er Huma Abedin ? ( Gjør søket på Yutube ). Abedin, Obama og Michelle har ingen sperrer overfor islam, tvert om, ikke mot immigrasjon av radikale muslimer, heller ikke brorskapet i Det Hvite Hus. Under Obama fantes knapt sikkerhetsklarering av reisende muslimer til og fra islamske forbindelser / land. Vi finner akkurat de samme trendene med sosial kontroll i USA som i England. Derfor har også forhenværende first lady og nåværende alt med Malala å gjøre. Michelle bedrar samt bidrar til oppblomstringen av muslimske miljøer. Hun bruker store summer på å pleie ego, og står sentralt i den verste undergravingen av USA som noen gang har skjedd. Du har kanskje hørt om PEW Reseach ?

    • Christian

     For det første skrev du ingenting om radikale muslimer i din første kommentar, for det andre så er Malala en motvekt, hun ble forsøkt myrdet av dem. Så det var helt legitimt av meg å spørre hva staben til Melania har med Malala å gjøre. Skjønner at du er redd for islamisme, men den debatten får du ta med noen andre.

 • Orsen330

  Malala kan sikkert aldri reise tibake til Pakistan. Vil hun være trygg om hun skulle besøke Norge eller Sverige?

 • Orsen330

  Min datter får heller ikke gå ut alene på kvelden for å besøke sine venner.
  Det skyldes utelukkende at det har kommet så mange hit til stedet fra andre kulturer som vi ikke aner hvem er.
  Jeg tar ingen sjanser der.

 • Per Sigvald Johansen

  Hva når fredsprispengene er oppbrukt?

 • Emperor

  Pakistanere, verdens midtpunkt, økonomisk, verdikulturelt og filosofisk.

  • konvertitt

   Hva er midtpunktet i din verden ?