Minst 35 politifolk drept i skuddveksling i Egypt

Egyptisk sikkerhetspoliti i Cairo. Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Minst 35 egyptiske politifolk er drept i en skuddveksling med opprørere sørvest for Kairo, opplyser en tjenestemann i landet.

Innenriksdepartementet bekrefter hendelsen, men har foreløpig ikke opplyst om dødstall.

Det skal også være flere opprørere blant de døde, og flere skadde fra begge sider. Sammenstøtet skjedde fredag i al-Wahat al-Bahriy-distriktet i Giza, rundt 135 kilometer fra hovedstaden.

Så langt har ingen gruppe tatt ansvar for hendelsen, som også omtales av flere egyptiske medier.

Egypt har hatt unntakstilstand siden en rekke bombeangrep mot koptisk kristne i landet tidligere i år. En fløy av den islamistiske ekstremistgruppa IS er aktiv i landet.

(©NTB)


Publisert: okt 21, 2017 @ 9:21 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.