Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Om Venstre skal gå i regjering, må partiet få gjennomslag på skole, miljø og bedriftspolitikk, fastslår partileder Trine Skei Grande.

Venstre-lederen holdt lørdag sin tale til partiets landskonferanse i Oslo. Der var det stor spenning knyttet til hvilke signaler Grande ville komme med når det gjelder spørsmålet om Venstre skal gå inn i regjeringen eller ei.

– Vi er på vårt beste når vi er konstruktive og søker samarbeid, slo Grande fast i talen, der hun også konstaterte av Venstre, trass i et magert resultat på 4,4 prosent, var vinneren i høstens valgkamp.

– Ingen av de andre partiene greide å løfte seg så mye som oss. Venstre ble den soleklare vinneren i valgkampen, sa Grande.

Trepartiregjering?

Spørsmålet om en mulig trepartiregjering er det store spørsmålet i norsk politikk for tiden. Fredag la statsminister Erna Solberg (H) fram en ny regjeringskabal, lagt med færrest mulig endringer i påvente av at Venstre bestemmer seg for om de vil inn i regjering eller ei.

Tidligere i høst ba Venstres landsstyre Grande om å finne en løsning med KrF. Siden den gang har KrF takket nei til både regjeringstaburetter og samarbeidsavtale. Denne nye situasjonen er det Venstres landsstyre nå må forholde seg til.

Partiene er nå i gang med politiske sonderinger for å finne ut om det er nok grunnlag til å danne en felles regjeringsplattform.

Tre pilarer for klima

For Venstre er skole, klima og gründere de viktigste sakene, understreket Grande i sin tale. Tre pilarer må være på plass i en borgerlig klimapolitikk om et regjeringssamarbeid skal bli aktuelt, ifølge Venstre-lederen:

* Større satsing på elbiler samt et nullutslippskonsept for alle typer fartøy innen 2030.

* Gjøre Norge mindre oljeavhengig gjennom blant annet å avvikle ordninger for oljeindustrien og verne Lofoten, Vesterålen og Senja.

* Global satsing på fornybar energi.

– Dette må bli et prestisjeprosjekt for de store partiene, mener Grande.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]