EU-topp mener Europa bør frykte spredning av smånasjoner

Antonio Tajani, president i EU-parlamentet. Foto: AP / NTB scanpix.

I et intervju med Roma-avisen Il Messaggero sier EU-parlamentets president Antonio Tajani at Europa «selvfølgelig må frykte» en mulig framvekst av små nasjoner.

–Det er derfor ingen i Europa har planer om å anerkjenne et selvstendig Catalonia, sier Tajani.

Den italienske politikeren uttaler seg med henvisning til folkeavstemninger om mer selvstyre i Lombardia og Veneto i Italia, samt katalanske separatisters seige kamp om uavhengighet fra Spania.

–Spania er historisk sett en forent stat med mange autonome regioner og en mangfoldig sammensatt befolkning som snakker forskjellige språk, men som er en del av en forent stat, sa han, og understrekte:

–Det er ikke gjennom å undergrave nasjonskonseptet vi styrker Europa.

NTB-AFP

(©NTB)


Publisert: okt 22, 2017 @ 7:32 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.