Frankrike foretrekker at egne statsborgere med IS-tilknytning blir drept

Den franske forsvarsministeren Florence Parly. REUTERS/Charles Platiau

Last updated on October 24th, 2017 at 11:54 am

“Vi er forpliktet sammen med våre allierte til ødeleggelsen av Daesh (islamske staten), og vi gjør alt for det,” fortalte den franske forsvarsministeren Florence Parly nylig til en gruppe reportere, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project. “Det vi ønsker er å gjøre slutt på denne kampen, og selvfølgelig, om jihadister dør i kampene, så vil jeg si at det er det beste.”

Spørsmålet om hva som skal skje med IS-terroristene er blitt presserende for mange europeiske land etter at flere hundre IS-terrorister fra europeiske land er blitt tatt til fange, skriver det israelske magasinet Times of Israel.

Uttalelsen til den franske forsvarsministeren samsvarer med tidligere uttalelser fra franske politikere, skriver magasinet. På spørsmålet om regjeringen til Emmanuel Macron ville fortsette den franske politikken for å drepe IS-krigere med fransk statsborgerskap, sa den franske regjeringens talsmann Christophe Castaner til journalister: “Jeg sier til alle krigere som går med i den islamske statsgruppen og deretter reiser til utlandet for å føre krig, at kriger bringer risiko, og de må akseptere disse risikoene.”

Ifølge Times of Israel har det vært en forståelse mellom den irakiske hæren og franskmennene om å drepe franske borgere som kjemper for IS og som blir tatt som  fanger: “Vi vil forhindre så mye som mulig at franske personer forlater Mosul i live,” sa Abdelghani al-Assadi, en toppkommandant sitert av Paris Match. “Vårt mål er å drepe dem slik at ingen fra Daesh kan flykte.”

 

 

 


Publisert: Oct 24, 2017 @ 11:54 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Jan Simonsen

Journalist
 • Gothminister

  Alle med tilknytning til IS bør behandles som krigsforbrytere. De bør dømes til dødsstraff. Slik nazister etter krigen ble dømt. Det bør gjelde alle som på et eller annet tidspunkt har vist støtte til IS. De har alle et ansvar.

  • ad1648

   De som havner i klørne på ikke-vestlige motstandere, som for eksempel shia-militser kan vi være ganske trygge på at aldri kommer tilbake til Norge. Shia-militsene behandler ikke sine motstandere stort bedre enn det IS gjør. Men i det minste plager ikke shia-militsene oss. En av Rooseveltene sa en gang om en diktator i Mellom-Amerika som USA stod på god fot med om at “yes, he is a bastard but he is our bastard”. Samme med shia-militsene som moser IS. På nettet ligger det videoer med sterke scener om hva som blir IS-folkas skjebne når de møter disse.

 • invernes

  Veldig enig i det den franske forsvarsministeren Florence Parly uttaler, dette burde vår avgående forsvarsminister putti plutti Pott og si og uttale.
  For ingen av disse elementer bør få slippe inn i våre land igjen , unntaket er Sverige men der er jo politikerne uten normal fornuft.

 • bitten

  Nå skal ikke jeg nevne med et ord , hva jeg skulle mene om den franske saken her ,
  siden det passer vel ikke helt med min ytring i den saken der .

  Men en muslimsk leder i England ytret , at vi europeere , må hate julaften , kirken og
  kristendommen , akkurat som vi elsker allhas navn .
  Siden profeten Mohammed krever, at de skal avsky alt som har med vesten , julaften ,
  kristendommen , som er ikke muslimske skikker , trist lesing med slike holdninger her .

 • Charles STØENG

  Dette har allerede pågått i lengere tid, men det er jo like bra at det blir offisielt.
  Det er utmerket at Frankrike kommer ut med dette. Det hjelper andre å akseptere virkeligheten, og burde kunne flytte litt på de politisk korrekte mammut holdningene hvor ingenting tåler dagens lys.

 • Avatar

  Her trenger man hverken si eller mene noe som helst . Samle dem, bakbinde dem og overlat dem til Assad. Evt Iran.

 • Comrade Pootie

  Det ville være håpløst naivt å tro disse kan føres tilbake til samfunnet. Det ville også være fullstendig uansvarlig ocerfor innbyggerne da hver og en av dem er en potensiell Breivik

  De som valgte å skifte side fra Norge og Vesten og jobbe mot å ødelegge og tvangskonvertere våre samfunn hører hjemme i samme bås som Vidkun Quisling.

  • invernes

   Forskjellen til Vidkun Quisling er himmelhøy, han trodde der og da at dette var det beste for landet, alternativet til en ren Josef Terboven ved makten i Norge tør jeg ikke tenke på en gang.
   Vidkun Quisling var veldig opptatt av menneskerettigheter før andre verdens krig og drev omfattende nød hjelps arbeid i Russland.
   Så du kan ikke sammenligne IS rotter som elsker grusomme drap -massemord av verste kaliber med den mannen.

   • Comrade Pootie

    Jeg sammenlignet dem ikke, jeg skrev de hørte hjemme i sdamme kategori. Altså, at både Quisling og alle disse islamistene skiftet side til en fiendtilg millitær bevegelse. Akkurat det kan jeg ikke se hvordan man kan bestride.

   • ad1648

    Hans samarbeide med tyskerne om jødeforfølgelsene var en alvorlig forbrytelse og kan ikke tilgis. Å ha gjort bra ting tidligere sammen med Friotjof Nansen frigjør ham ikke for medansvar i det norske holocaust.

    • Feliciano

     Tror du Quisling i 1941 visste om holocaust?

 • Infowarrior

  Det er samme metode som islamske land bruker, bare at de dreper dem i hjemlandet uten at domstolene er involvert.

 • Infowarrior

  Vesten bør opprette en militær domstol for hjemvendte jihadister, med fullmakt til å fullbyrde en dødsdom.

 • Harald

  For en gangs skyld er jeg helt enig med Frankrike. Og samme tankegang kan utvides og følges opp på andre områder der man har utfordringer i forhold til fredens religion. Begynner til og med “det islamske Frankrike” å våkne fra Tornerose-søvnen? Det er i tilfellet ikke ett sekund for tidlig.

  • ad1648

   Frankrike har lenge vært våkent, det. De har aldri ført noen PK-politikk slik som Norge, Sverige og Storbritannia. Men de har enorme problemer grunnet høy innvandring i sin tid fra de franske koloniene i nord- og vest-Afrika.

 • Orsen330

  Kommer de seg til Sverige er de berget. Der blir de tatt i mot med åpne armer og tilbys hus og ellers det de måtte trenge.
  Og skal de integreres da.

 • oliver

  Lister av engelske IS-krigere man ikke ønsket returnert til England verserte allerede for ett års tid siden så dette er ikke noe nytt.
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/sas-special-forces-hit-list-iraq-syria-isis-terrorist-attacks-drones-a7400756.html

 • ad1648

  Mens Aftenposten i Norge har tatt til orde for at disse udyrene skal “reintegreres”.

  • kjellM

   Minner mer og mer på avisen anno 1940

  • lurven

   Da bør det ihvertfall reintegreres og få jobb i Aftenposten som journalister.

 • Breidablikk

  Den som gidder å lære seg fransk, kan lese mye om saken i fransk presse, se eks under. Det mest pikante er at franske spesialstyrker – så sies – anvender samme type taktikker på fransk mark: man benytter den unntakstilstand som et terrorangrep til å “rense opp” litt ekstra i djihadistmiljøer. Man legger jo merke til at terrorister etter terrorangrep i Frankrike tendensielt blir likvidert, ikke arrestert.

  Forøvrig er det snakk om praksiser som daterer tilbake til kolonitiden, senest i Algerie, og som nå altså anvendes som aldri før etter Algeriekrigen. Og “Raison d’etat” styrkes i forhold til “etat de droit” (statens interesser vs. rettsstaten)

  Dette tilfellet er ekstra interessant, mer globalt, fordi man ser at diskursen om humanitet og alle menneskers menneskeverd akkompagneres med praksiser som negerer akkurat dette; idet man vedtar illusjonære lover som rettsvesenet beskytter voldsmenn og djihadister, da får man en hel sone av myndighetspraksis som ligger utenfor all lov og rett – som selvfølgelig tlsvarer en sone av vold og “urett” i samfunnet.

  Nå er jeg pessimistisk og kanskje kynisk: men jeg antar at en fornuftig debatt om “begresning av rettigheter” nå vil ta over etter en god periode med en ren inflasjon i enkeltpersoners og utgruppers, endog utlendingers, rettigheter. Jamfør utviklingen i Frankrike igjen, der en del av de ekstraordinære tiltak, juridis og endog militært, er blitt ny lov. Eksempelvis: der Norge yter generøs støtte til endog de mest ekstreme muslimske retninger, har Frankrike vedtatt forenklede prosedyrer for stengning av moskeer. Det vil komme til Norge også, når vi våkner av dvalen om noen år.

  http://tempsreel.nouvelobs.com/monde/20170104.OBS3372/la-france-aurait-execute-une-quarantaine-de-djihadistes-cles-sous-hollande.html

 • cadenza

  Og naive Norge lukker øynene og leter ikke etter IS krigere i Syria, (som andre europeiske land gjør) men ønsker dem velkommen hjem.

  • Truls

   vi deler vel ut ulltepper…..

 • Skvatt

  Vonaleg lyt norske politikararar velje den motsette løysinga, me lyt istaden arrangera mottakskomitear som møtar upp på denna Gardemoen når våre krigararar kjem heim att, med same feiring og folkjefest som OL-medaljørane våre feng. Det tykkjer eg er det minste dei lyt krevje. Jau!

 • PerfectStranger

  Meget forståelig.