Florence Parly. REUTERS/Charles Platiau
annonse
annonse

“Vi er forpliktet sammen med våre allierte til ødeleggelsen av Daesh (islamske staten), og vi gjør alt for det,” fortalte den franske forsvarsministeren Florence Parly nylig til en gruppe reportere, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project. “Det vi ønsker er å gjøre slutt på denne kampen, og selvfølgelig, om jihadister dør i kampene, så vil jeg si at det er det beste.”

Spørsmålet om hva som skal skje med IS-terroristene er blitt presserende for mange europeiske land etter at flere hundre IS-terrorister fra europeiske land er blitt tatt til fange, skriver det israelske magasinet Times of Israel.

Uttalelsen til den franske forsvarsministeren samsvarer med tidligere uttalelser fra franske politikere, skriver magasinet. På spørsmålet om regjeringen til Emmanuel Macron ville fortsette den franske politikken for å drepe IS-krigere med fransk statsborgerskap, sa den franske regjeringens talsmann Christophe Castaner til journalister: “Jeg sier til alle krigere som går med i den islamske statsgruppen og deretter reiser til utlandet for å føre krig, at kriger bringer risiko, og de må akseptere disse risikoene.”

annonse

Ifølge Times of Israel har det vært en forståelse mellom den irakiske hæren og franskmennene om å drepe franske borgere som kjemper for IS og som blir tatt som  fanger: “Vi vil forhindre så mye som mulig at franske personer forlater Mosul i live,” sa Abdelghani al-Assadi, en toppkommandant sitert av Paris Match. “Vårt mål er å drepe dem slik at ingen fra Daesh kan flykte.”

 

 

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon