Frankrike foretrekker at egne statsborgere med IS-tilknytning blir drept

Den franske forsvarsministeren Florence Parly. REUTERS/Charles Platiau

“Vi er forpliktet sammen med våre allierte til ødeleggelsen av Daesh (islamske staten), og vi gjør alt for det,” fortalte den franske forsvarsministeren Florence Parly nylig til en gruppe reportere, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project. “Det vi ønsker er å gjøre slutt på denne kampen, og selvfølgelig, om jihadister dør i kampene, så vil jeg si at det er det beste.”

Spørsmålet om hva som skal skje med IS-terroristene er blitt presserende for mange europeiske land etter at flere hundre IS-terrorister fra europeiske land er blitt tatt til fange, skriver det israelske magasinet Times of Israel.

Uttalelsen til den franske forsvarsministeren samsvarer med tidligere uttalelser fra franske politikere, skriver magasinet. På spørsmålet om regjeringen til Emmanuel Macron ville fortsette den franske politikken for å drepe IS-krigere med fransk statsborgerskap, sa den franske regjeringens talsmann Christophe Castaner til journalister: “Jeg sier til alle krigere som går med i den islamske statsgruppen og deretter reiser til utlandet for å føre krig, at kriger bringer risiko, og de må akseptere disse risikoene.”

Ifølge Times of Israel har det vært en forståelse mellom den irakiske hæren og franskmennene om å drepe franske borgere som kjemper for IS og som blir tatt som  fanger: “Vi vil forhindre så mye som mulig at franske personer forlater Mosul i live,” sa Abdelghani al-Assadi, en toppkommandant sitert av Paris Match. “Vårt mål er å drepe dem slik at ingen fra Daesh kan flykte.”

 

 

 


Publisert: okt 24, 2017 @ 11:54 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.