Florence Parly. REUTERS/Charles Platiau
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“Vi er forpliktet sammen med våre allierte til ødeleggelsen av Daesh (islamske staten), og vi gjør alt for det,” fortalte den franske forsvarsministeren Florence Parly nylig til en gruppe reportere, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project. “Det vi ønsker er å gjøre slutt på denne kampen, og selvfølgelig, om jihadister dør i kampene, så vil jeg si at det er det beste.”

Spørsmålet om hva som skal skje med IS-terroristene er blitt presserende for mange europeiske land etter at flere hundre IS-terrorister fra europeiske land er blitt tatt til fange, skriver det israelske magasinet Times of Israel.

Uttalelsen til den franske forsvarsministeren samsvarer med tidligere uttalelser fra franske politikere, skriver magasinet. På spørsmålet om regjeringen til Emmanuel Macron ville fortsette den franske politikken for å drepe IS-krigere med fransk statsborgerskap, sa den franske regjeringens talsmann Christophe Castaner til journalister: “Jeg sier til alle krigere som går med i den islamske statsgruppen og deretter reiser til utlandet for å føre krig, at kriger bringer risiko, og de må akseptere disse risikoene.”

Ifølge Times of Israel har det vært en forståelse mellom den irakiske hæren og franskmennene om å drepe franske borgere som kjemper for IS og som blir tatt som  fanger: “Vi vil forhindre så mye som mulig at franske personer forlater Mosul i live,” sa Abdelghani al-Assadi, en toppkommandant sitert av Paris Match. “Vårt mål er å drepe dem slik at ingen fra Daesh kan flykte.”

 

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]