Security forces stand near the wreckage of a minibus at the scene of a car bomb attack in Mogadishu, Somalia Thursday, Sept. 28, 2017. Police say the explosion outside a restaurant in Mogadishu's Hamarweyne district has killed a number of people, mostly civilians. (AP Photo/Farah Abdi Warsameh)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Minst sju mennesker ble drept da en minibuss traff en bombe langs veien utenfor Mogadishu, hovedstaden i Somalia.

Eksplosjonen skjedde søndag i en by 30–40 kilometer utenfor for Mogadishu.

En kaptein i den somaliske hæren sier til Reuters at de vet at det var minst ti personer i bussen, hovedsakelig kvinnelige bønder, men at det er vanskelig å få detaljer om bomben fordi det ikke er myndighetene som kontrollerer området.

Ingen har sagt at de står bak bomben, men det har vært kontinuerlige kamper mellom al-Shabaab-militsen og myndighetene i området den siste uken. Al-Shabaab har ofte benyttet seg av bomber langs veiene.

Lørdag ba Somalias president Mohamed Abdullahi Mohamed sine soldater om å gjøre seg klar til full krig mot islamistgruppen, etter at minst 358 mennesker ble drept av en bombe i en travel sentrumsgate i Mogadishu 14. oktober. 56 mennesker er fortsatt savnet etter det dødeligste angrepet noensinne i landet.

Al-Shabaab ble drevet ut av hovedstaden i 2011, men har holdt stand mange steder på landsbygda sør og sentralt i landet og har nylig gjenerobret viktige byer i utkanten av Mogadishu.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]