AFP PHOTO / dpa / Swen Pförtner / Germany OUT

Så langt i år har tysk politi åpnet 900 terror-etterforskninger, det er en dramatisk økning sammenlignet med tidligere år.

Over 800 av de 900 etterforskningene relatert til terror handler om islamistisk terror, skriver avisen Welt am Sonntag.

Ifølge riksadvokat Peter Frank undersøkte de 240 terrorsaker i 2016, og 85 prosent av dem var knyttet til islamister. I 2013 hadde Tyskland bare 70 terror-etterforskninger.

Alle sakene handler ikke om angrep i Tyskland, de kan også være knyttet til tidligere IS-krigere som ankommer landet og blir etterforsket for sitt engasjement i ekstremistgruppen.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]