Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj skriver på Instagram at han er løslatt fra fengselet i Moskva der han har sonet en dom på 20 dager, dette melder NTB.

Navalnyj anonserte dette ved å legge ut bilde av seg selv på instagram med teksten:
“Hei. Jeg er ute. I 20 dager leste jeg 20 bøker, lærte noen ord på Kyrgyz, drakk 80 liter te og hørte på sangen “Gi meg ordet for jeg er toastmaster” på radio intet mindre enn 60 ganger. Klar for jobb. I kveld snakker jeg for en forsamling i Druzhba parken i Astrakhan klokken 18.00. Kom.”

Politiet har organisert løslatelsen for å unngå at store mengder journalister skulle vente på Navalnyj utenfor fengselet, derfor var det ikke kjent nøyaktig når eller hvor han ville bli løslatt.

Navalnyj ble dømt til fengsel for å ha tatt til orde for gjennomføring av et ulovlig møte. Opposisjonspolitikeren er innbitt motstander av Putin og anklager russiske myndigheter for korrupsjon. Navalnyj er tidligere dømt for bedrageri, noe som trolig vil hindre ham fra å stille opp mot Putin i neste års presidentvalg, melder NTB.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]