Oslo 20170711. Illustrasjonsbilde av norsk pass. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Over 1,1 milliarder mennesker på verdensbasis eksisterer ikke på papiret og kan ikke dokumentere identiteten sin.

Disse «usynlige menneskene» lever hovedsakelig i Afrika og Asia, og rundt en tredel av dem er barn som ikke er blitt registret ved fødselen og som blir utsatt for vold. Det kommer fram i en rapport utarbeidet av Verdensbanken.

Mangelen på dokumentasjon fører til at de ikke har tilgang til tjenester som helse og utdannelse.

I mange tilfeller er ikke folk klar over viktigheten av en fødselsattest og konsekvensene av å ikke ha det.

– Og dersom de er klar over det, er kostnadene i mange tilfeller uoverkommelige, sier Anne-Sophie Lois, talsperson for FN i Genève og leder av Plan International.

Problemet er størst i fattige områder som opplever epidemier, diskriminering og væpnet konflikt.

– Folk er redde for å bli identifisert som tilhører av en spesiell gruppe eller nasjonalitet. Myndighetene foretrekker dessverre noen ganger noen grupper fremfor andre, sier Carolina Trivelli, tidligere utviklingsminister i Peru.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]