Valgdagsmåling: Shinzo Abe gjenvalgt i Japan

Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon (JAPAN)

Statsminister Shinzo Abe har vunnet parlamentsvalget i Japan, ifølge valgdagsmålingene. 

De japanske mediene NHK og NTV melder at Abes liberaldemokratiske parti LDP og regjeringskoalisjonen har vunnet valget til nasjonalforsamlingens underhus.

Ifølge TV-selskapet TBS har Abe vunnet 311 av de 465 mandatene i parlamentet. 63-åringen ligger dermed an til å bli den lengstsittende statsministeren i Japan.

Den 12 dager lange valgkampen ble dominert av økonomien og Nord-Korea, som har truet med å senke Japan i sjøen. Abe blir trolig styrket i sin harde linje mot Nord-Korea etter den solide valgseieren.

Opposisjonspartiene har vært svake og delte i valgkampen, og de to viktigste partiene ble stiftet bare uker før valget.

– Liberaldemokratenes seier skyldes simpelthen at opposisjonen ikke kunne danne en samlet front, sier Mikitaka Masuyama ved the National Graduate Institute for Policy Studies.

(©NTB)


Publisert: okt 22, 2017 @ 7:51 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.