Stavanger 20161025. Partilederene i Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre møtes i Stavanger for å møte aktører som jobber med jobbskapning, omstilling og det grønne skiftet. Trine Skei Grande før Nydalenmøte på Scandic Airport hotell Sola. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Norske skoleelever må få lovfestet rett til undervisning fra kvalifiserte lærere, mener Venstre-leder Trine Skei Grande – som også vil øke lønna til lærerne.

– Den viktigste faktoren for elevenes læring i skolen er lærerens kompetanse. Alle som har vært eller er elever i skolen, vet hvor avgjørende gode lærere er for vår læring og utvikling, sier Grande.

Søndag vedtok Venstres landsstyre at partiet skal kjempe for å gi alle elever en lovfestet rett på kvalifiserte lærere, som har lærerutdanning eller tilsvarende pedagogisk kompetanse. Partiet viser til at i 2016 drev 13.500 personer undervisning i grunnskolen og videregående skole uten godkjent lærerutdanning eller tilsvarende pedagogisk kompetanse.

I tillegg vil Venstre sikre at spesialundervisning utføres av spesialpedagog eller andre med relevant fagutdanning, og at alle skoler har et tilbud om logopedisk, spesialpedagogisk og psykologisk kompetanse.

For å nå målene trengs flere kvalifiserte lærere. Den mest treffsikre måten å sikre økt rekruttering på, er å heve læreryrkets status, mener Venstre. Økte krav om utdanning må gi utslag i bedre lønn, fastslår partiet.

– Utdanning skal lønne seg, også for lærere, sier Grande.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]