Kurdisk opposisjonsparti ber presidenten trekke seg

Foto: AP Photo/Balint Szlanko

Det største opposisjonspartiet i Kurdistan krever at regionens president går av etter at den irakiske hæren tok omstridte områder fra kurdiske styrker.

Shoresh Haji fra Goran-bevegelsen, som har om lag 24 av 111 seter i parlamentet i irakiske Kurdistan, ba Massud Barzani og hans stedfortreder Kosrat Rasul trekke seg.

Han tok til orde for å etablere en nasjonal overgangsregjeringen for å forberede samtaler med myndighetene i Bagdad og organisere nyvalg.

Mandag 25. september stemte et overveldende flertall for kurdisk uavhengighet i en avstemning Barzani tok initiativ til og som Iraks regjering sterkt motsatte seg.

I forrige uke rykket regjeringsstyrkene inn i den oljerike Kirkuk-provinsen og gjenopptok kontrollen over den og de kurdiskkontrollerte provinsene Nineveh og Diyala.

Den raske kurdiske tilbaketrekkingen utløst beskyldninger blant kurdiske politikere og førte til at det regionale parlamentet utsatte valget på ny president som skulle funnet sted 1. november.

(©NTB)


Publisert: okt 23, 2017 @ 10:12 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.