Rettelse: Omar Khalid al-Khurasani skal fortsatt være levende

Omar Khalid al-Khurasani. REUTERS/Handout/File Photo

Resett rapporterte fredag 20. oktober at Omar Khalid al-Khurasani, lederen av Jamaat-ul-Ahrar (JuA), en undergruppe av pakistansk Taliban, hadde blitt drept i et amerikansk flyangrep i Afghanistan. Resett refererte til en erklæring som en talsmann for JuA hadde gitt til det franske pressebyrået Agence France-Presse (AFP).

Dette viser seg å sannsynligvis ikke være tilfelle: På søndag 22. oktober utstedte Khurasanis Telegramkonto en erklæring hvor han hedret en annen avdød jihadist på JuAs offisielle Telegramgruppe, men ingen video- eller lydopptak har blitt utgitt. Det er uklart om AFP snakket med en bedrager, eller om talsmannen løy til verdens tredje største nyhetsbyrå.

 

Les mer:

Long War Journal. Leader of Jamaat-ul-Ahrar emerges after reports of his death, 22. oktober 2017

 


Publisert: okt 23, 2017 @ 8:51 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.