Russisk radiojournalist knivstukket i studio

Politiet ankomer byggningen hvor Echo holder til. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko

En av redaktørene i den uavhengige russiske radiostasjonen Moskvas Ekko ble angrepet og knivstukket i halsen av en ukjent mann i studio mandag.  

32 år gamle Tatjana Felgenhauer er sendt til sykehus, og livet skal ikke være i fare, opplyser radiostasjonens sjefredaktør Aleksej Venediktov.

Russiske medier melder at to menn deltok i angrepet, men at bare én klarte å ta seg opp i etasjen der radiostasjonen holder til.

– Noen menn stormet inn i bygningen, blindet sikkerhetsvakten med spray og tok seg deretter opp til vår etasje, forteller Venediktov.

Moskvas Ekko regnes som en av Russlands siste uavhengige radiostasjoner og er kjent for å kritisere landets politiske ledelse. Flere av redaktørene og journalistene har tidligere mottatt drapstrusler.

Felgenhauer var programleder for stasjonens populære morgensending. Mannen som angrep henne, skal være pågrepet, men identiteten og motivet er ikke kjent.

Russland er et av verdens farligste land for journalister. 58 journalister er drept i landet siden 1992, ifølge Committee to Protect Journalists.

(©NTB)


Publisert: Oct 23, 2017 @ 9:53 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • BernstGunnar

  Regimekritikere i Russland lever farlig. Her hjemme spammes medier/kommentarfelt med desinformasjon og påstander om ulike konspirasjonsteorier for å bortforklare og forvirre rundt haugen med døde journalister/politisk aktive, venter i spenning..

 • BernstGunnar

  Takk. Kunne ikke bedt om et bedre eksempel.

  • Breidablikk

   Fest ikke for tidlig: enkelte “Putin-kritikere” vil vel snart skrive artikler om “Kremlins spill” bak denne sinnsforvirrede personen. For det kan jo ikke være en annen årsak når liberale eller “pro-vestlige” i Russland rammes av et eller annet.