shurika og abida
annonse

Senter for sekulær integrering (SSI) ekskluderer to innvandrerkvinner fra styreverv og legger forhåndsbegrensinger på hva medlemmene kan dele på sosiale medier.

Styret i senter for sekulær integrering (SSI) bestemte i går at «ingen av styremedlemmene skal publisere i Resett, HRS eller Document eller at deres artikler skal deles hos oss ukritisk,» som det står på facebook-statusen til SSI-leder Shahram Shaygani. Styret begrunner sin beslutning med at de «ikke opplever de tre ovennevnte medier som konstruktive i debatten. Vi opplever derimot at en del av deres publikasjoner har skadet og hindret det krevende arbeidet for integreringen.»

Beslutningen synes spesielt rettet mot to av SSIs medlemmer, Shurika Hansen og Abida Akhtar. Begge disse innvandrerkvinnene har publisert flere artikler hos Resett. Det samme har Lily Bandehy og Cemal Knudsen Yucel fra Ex-muslims of Norway. Norskpakistanske Jeanette (Ninrock Etnestad) er en langvarig bidragsyter til HRS.

annonse

Etter det Resett erfarer er denne styrebeslutningen utslag av en maktkamp i miljøet om hvem som skal ha definisjonsmakt. Kilder Resett har vært i kontakt mener avgjørelsen er drevet frem av nestleder Shakeel Rehman, som er bror av Shabana Rehman.

Publiseringen av styrebeslutningen sent i går kveld ble flittig kommentert. Flere av SSIs følgere på sosiale medier tok avstand fra beslutningen og uttrykte skuffelse. Kjente stemmer som Ali Chisti, Sofia Rana og Lars Gule uttrykte imidlertid sin støtte.

SSI-leder Shahram Shaygani blogger her.

Annonser
  • 4
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]