shurika og abida
annonse
annonse

Senter for sekulær integrering (SSI) ekskluderer to innvandrerkvinner fra styreverv og legger forhåndsbegrensinger på hva medlemmene kan dele på sosiale medier.

Styret i senter for sekulær integrering (SSI) bestemte i går at «ingen av styremedlemmene skal publisere i Resett, HRS eller Document eller at deres artikler skal deles hos oss ukritisk,» som det står på facebook-statusen til SSI-leder Shahram Shaygani. Styret begrunner sin beslutning med at de «ikke opplever de tre ovennevnte medier som konstruktive i debatten. Vi opplever derimot at en del av deres publikasjoner har skadet og hindret det krevende arbeidet for integreringen.»

Beslutningen synes spesielt rettet mot to av SSIs medlemmer, Shurika Hansen og Abida Akhtar. Begge disse innvandrerkvinnene har publisert flere artikler hos Resett. Det samme har Lily Bandehy og Cemal Knudsen Yucel fra Ex-muslims of Norway. Norskpakistanske Jeanette (Ninrock Etnestad) er en langvarig bidragsyter til HRS.

annonse

Etter det Resett erfarer er denne styrebeslutningen utslag av en maktkamp i miljøet om hvem som skal ha definisjonsmakt. Kilder Resett har vært i kontakt mener avgjørelsen er drevet frem av nestleder Shakeel Rehman, som er bror av Shabana Rehman.

Publiseringen av styrebeslutningen sent i går kveld ble flittig kommentert. Flere av SSIs følgere på sosiale medier tok avstand fra beslutningen og uttrykte skuffelse. Kjente stemmer som Ali Chisti, Sofia Rana og Lars Gule uttrykte imidlertid sin støtte.

SSI-leder Shahram Shaygani blogger her.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon