Defendant Wolfgang P shakes hands with his lawyer Susanne Koller (R) ahead the beginning of the trial in the district court in Nuremberg, southern Germany, on October 23, 2017. The German far-right militant belonging to the shadowy "Citizens of the Reich" movement was sentenced to life in prison for killing a policeman during a dawn raid on his house. / AFP PHOTO / dpa / Daniel Karmann / Germany OUT
Del saken
  •  
  •  
  •  

En 50 år gammel tysk høyreekstremist er dømt til livsvarig fengsel for drapet på en tysk politimann i 2016.

Wolfgang Plan er medlem av den såkalte Reichsbürgerbevegelsen, som er en sammenslutning av høyreekstremister og konspirasjonsteoretikere. De anerkjenner ikke den tyske stat, men sverger troskap til Adolf Hitlers tredje rike.

Plan nektet under rettssaken for å ha drept den 32 år gamle politimannen med overlegg og hevdet at skjøt i selvforsvar fordi han trodde at han var under angrep.

Flere andre politifolk ble også truffet og såret under aksjonen i Georgensgmünd i oktober i fjor, da 50-åringens hus ble stormet etter tips om at det var lagret store mengder våpen der.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]