Tysk høyreekstremist dømt til livstid for politidrap

Wolfgang Plan med sin advokat Susanne Koller før starten av rettssaken i Nuremberg den 23 Oktober 2017. Den Tyske høyreekstremisten ble dømt til livstid i fengsel etter å ha drept en politimann under et raid mot hans hus. Foto: / AFP PHOTO / dpa / Daniel Karmann / Germany OUT

En 50 år gammel tysk høyreekstremist er dømt til livsvarig fengsel for drapet på en tysk politimann i 2016.

Wolfgang Plan er medlem av den såkalte Reichsbürgerbevegelsen, som er en sammenslutning av høyreekstremister og konspirasjonsteoretikere. De anerkjenner ikke den tyske stat, men sverger troskap til Adolf Hitlers tredje rike.

Plan nektet under rettssaken for å ha drept den 32 år gamle politimannen med overlegg og hevdet at skjøt i selvforsvar fordi han trodde at han var under angrep.

Flere andre politifolk ble også truffet og såret under aksjonen i Georgensgmünd i oktober i fjor, da 50-åringens hus ble stormet etter tips om at det var lagret store mengder våpen der.

(©NTB)


Publisert: okt 23, 2017 @ 9:55 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.