Den tyske hæren fjerner høyreekstreme fra sine rekker

Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Den tyske hæren har løst 18 tjenestepliktige fra tjenesten på grunn av høyreekstreme holdninger og etterforsker 391 andre for lignende synspunkter.

De 18 som ble sparket fra Bundeswehr mellom 2012 og 2016, inkluderer soldater og andre ansatte, sa en talsmann for forsvarsdepartementet.

De andre som blir undersøkt av den militære etterretningstjenesten risikerer disiplinære tiltak, de kan bli fjernet fra tjenesten eller bli stilt for retten.

I mai kom det for en dag at offiseren Franco A., som var stasjonert i Frankrike, planla et terrorangrep der skylden skulle legges på et flyktningalias han hadde skapt.

Det ble funnet nazieffekter på minst to militære steder, inkludert kasernene i den franske byen Illkirch, der Franco A. var stasjonert.


Publisert: okt 24, 2017 @ 9:40 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.