Finnmark, Norge/Norway 20150311. M109 artillerivogn, tilhørende det helprofesjonelle Batteri Piraya i Artilleribataljonen, under øvelse Joint Viking 2015 i Finnmark. / M109 self propelled haubits, assigned to Battery Piraya, Artillery Battalion, during winter exercise Joint Viking 2015 in Finnmark, Norway. *** Local Caption *** Kan brukes fritt ved kreditering Foto: Ole-Sverre Haugli/Hæren/Forsvarets mediesenter / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  

På 15 år har Forsvaret solgt unna 2,9 millioner kvadratmeter bygningsmasse. Mye av dette har Forsvaret bruk for i dag, mener Offisersforbundet.

– Salget har tilført forsvarsbudsjettet 3,9 milliarder kroner de siste 15 årene, bekrefter seksjonssjef for avhending i Forsvarsbygg, Trond Eliassen overfor Klassekampen.

Forsvarets avhendingsselskap, Skifte eiendom, tar seg av bygningsmassene som ledelsen i Forsvaret har definert som unødvendige. Blant det som nå trolig blir gjort klart for nye eiere, er Bodø hovedflystasjon, Andøya flybase og Åsegarden leir i Harstad, samt de militære anleggene på Mågerø, Kjevik og Kjeller.

Torbjørn Bongo, leder i Norsk Offisersforbund mener Forsvaret selv behøver mange av byggene de selger.

– Noen av salgene er riktige, andre fullstendig feil. Å kvitte seg med Olavsvern var en tabbe, sier Bongo.

Han beklager også at boliger over hele landet selges. Hvert år kvitter Forsvaret seg med 100 boliger.

– Vi har et beordringssystem der offiserer må flytte på seg. Å få tilgang på bolig er vesentlig, ellers blir det langpendling, som Forsvaret betaler, sier han.

I disse dager leter Hæren etter lokaler hvor US Marines kan være innlosjert under trening i Troms. Soldatene skal bo på Setermoen, og der har Forsvaret i løpet av kort tid kvittet seg med 80.000 kvadratmeter bygningsmasse.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]