Fremtredende muslimsk lærd, professor og islamist Tariq Ramadan anmeldt for voldtekt

Tariq Ramadan. AFP PHOTO / MEHDI FEDOUACH

Den sveitsiske islamisten og professoren Tariq Ramadan (55) er anklaget for voldtekt, seksuelle overgrep, vold og trusler i Frankrike, skriver France24. Han ble anklaget av Henda Ayari, president i The Liberators Association, tidligere salafist, nå sekulær aktivist, feminist og forfatter. Ifølge dokumenter som er gjennomgått av nyhetsbyrået AFP er anmeldelsen svært detaljert. Den ble levert inn til påtalemyndighetene i Rouen i Nordvest-Frankrike sist fredag.

Henda Ayari kom først med anklagene på Facebook i forbindelse med #meetoo-aksjonen, der hun sa at hun var «utsatt for noe veldig alvorlig for flere år siden», men avslørte ikke navnet på angriperen av sikkerhetshensyn.

Hun har også skrevet om dette i sin bok «Chose to be Free» som ble utgitt i november i 2016, om hennes vei ut av muslimsk ekstremisme. I boken kaller hun overgriperen Zubair, og beskriver hvordan hun traff han på et hotell i Paris etter at han holdt et foredrag i byen. Hun er svært detaljert i boken og skriver at han skrek til henne, truet og slo.

– Jeg bekrefter i dag at den berømte Zubair er Tariq Ramadan, skrev hun senere på Facebook.  Ifølge hennes advokat har hun ikke anmeldt saken tidligere fordi hun var redd. Men etter alle avsløringene de siste dagene i forbindelse med #meetoo-aksjonen bestemte hun seg for å gå til anmeldelse, sa hun til AFP.

Millioner av kvinner over hele verden har i løpet av den siste uken stått frem for å dele personlige erfaringer om seksuelle overgrep og seksuell trakassering etter påstandene som nylig ble offentliggjort mot Hollywood-mogul Harvey Weinstein (#meetoo).

Tariq Ramadan er sveitsisk statsborger, og vokste opp i Geneve. Han er barnebarn av Hassan al-Banna, grunnleggeren av Det muslimske brorskap, en sunnimuslimsk gruppe som ble grunnlagt i Egypt i 1928.

Ramadan er også professor i «Contemporary Islamic Studies» ved Oxford universitet. Han ble valgt ut av Tony Blair for å jobbe mot radikalisering i Storbritannia etter terroren i London 7. juli 2005. I 1995 ble han nektet innreise i Frankrike på grunnlag av mistanker om koblinger mot algeriske terrorister. I 2003 havnet han i en disputt med Frankrikes innenriksminister Nicolas Sarkozy da han nektet å fordømme steining som straff. I 2004 skulle han begynne som professor i islamske studier ved University of Notre Dame i Indiana, men ble nektet innreise av amerikanske myndigheter for å ha gitt videre «materiale» til støtte for en terrororganisasjon.

Han hevdet imidlertid at en slik tilknytning til en terrororganisasjon ikke eksisterte, og seks år senere tilbakekalte Hillary Clinton, den daværende statssekretæren, forbudet.

Tariq Ramadan har avvist anklagene, og vil gå til motanmeldelse for falske voldtektsanklager, ifølge hans advokat Yassin Bouzrou.

En talsmann for Oxford universitet har uttalt at de tar anklagene veldig alvorlig, men at de ikke kan kommentere dem ytterligere på nåværende tidspunkt.

Saken har vært mye kommentert på sosiale medier.


(Skjermdumper fra Twitter)


Publisert: Oct 25, 2017 @ 9:41 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Nattuglen

  Holy sh*t … en vaskeekte islamic scholar som har tatt for seg med buksa nede?

 • Folkeavstemming og demokrati

  Profetens ord står over alle menneskeskapte lover. Pedofili og sextrakaseringer er ikke ulovlig for presteskapet i Islam. Knappest heller i Pavens religion.

 • MrFeyn

  Vel, som etnisk Norsk, med bla. jødiske aner, ser jeg helst at slike og meningsfellene hans blir holdt utenfor landets grenser. men når Erna & Co, med hele venstresiden på slep sidestiller hans lov-religiøse ideologiske fundament med det norske og norsk kultur, og pompøst erklærer at slike som meg, altså i følge de islamske skriftene… og Erna m. tilhengere, er vantro avkom av aper og hunder og helst bør drepes der de finner oss, så er det jo ganske kleint når denne personen faktisk er anklaget for noe som i praksis er legalisert av islam og de facto Erna & Co. Legaliseres slik kriminalitet på ideologisk-religiøst grunnlag, så blir det lett konfliktfylt hos de som har en moral i overkant hva den gemene politiker og venstreliberale tydeligvis har.
  Folket bør våkne og avkreve politikerne en forklaring på hvorfor islam er sidestillet med norsk kultur og gis full aksept i vestens demokratier. Det er fullstendig uholdbart slik det står i dag.
  Uansett, kan man jo bare håpe at Ayari tar rotta på’n.

  • FAC2

   Det nytter ikke å prøve på brobygging og forståelse når den ene part følger Koranen. En bok som for de troende, er det eneste rette. Muslimer må ta avstand fra Koranen og først da kan vi snakke om brobygging og forståelse, nytter ikke ellers. Islamistenes ukultur er noe som ikke passer i vesten, det finnes nok av Arabiske land som forfekter og forherliger Koranen, la de bosette seg der. Hvis vesten ønsker integrering med Muslimer må de, altså Muslimene tilvenne seg vår kultur og vi behøver ikke en gang å tenke på tilpasning. Men v vridde apologeter har vært smarte nok til gradvis å endre vårt lovverk og ikke minst slik at vi måtte underlegges UN og FN sine resolusjoner også EØS. Vi blir dratt sakte men sikkert ned mot en degenerering av velferdsstaten og ytringsfriheten blir snart en saga blott. Jeg er ubeskrivelig glad for Resett , HRS og Dokument som belyser problemene samt deltagere her inne.

 • invernes

  Helt utrolig dette de er jo så berikende og oppbyggende .

 • Og bevisene er?

 • Jens Janssen

  Ord mot ord mao. Han KAN med andre ord være uskyldig. Bør pressen slå slike saker opp?

 • Skvatt

  Han lyt verte frikjend, kulturskildnadar lyt vêre ei turvande orsaking eg er viss på at retten lyt taka omsyn til. Jau!