Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Fraværsgrensen bør med visse justeringer inngå i en ny regjeringsplattform, mener Frps Roy Steffensen. Idémyldringen er i gang i partiet.

– Fraværsgrensen er kommet for å bli. Den fungerer etter hensikten. Men regelen bør uansett evalueres, sier Steffensen til NTB.

Han mener for eksempel førerkortundervisning bør unntas fra fraværsreglene.

– Førerkort er en viktig del av utdanningen for mange, ikke minst i Distrikts-Norge, og førerkort er ofte et krav i stillingsannonser, sier Frp-representanten, som leder Stortingets utdannings- og forskningskomité.

Høyre sier nei

Regjeringspartner Høyre er i utgangspunktet ikke med på å unnta førerkortundervisning fra fraværsreglene.

Da spørsmålet var oppe i valgkampen, viste stortingsrepresentant Henrik Asheim, som nå fungerer som kunnskapsminister, til at skolen er ment å forberede elevene på arbeidslivet.

– Da må man faktisk venne seg til at ting som kjøreopplæring kan man ikke ta i arbeidstiden, det må man ta på fritiden. Kjøreskolene må også tilpasse tjenesten til når kundene har mulighet til å ta kjøreopplæring, poengterte han.

Prosess i gang

Statsminister Erna Solberg (H) sier en ny regjeringsplattform først vil bli lagt fram når det er klart om Venstre blir med eller ikke. Men uavhengig av om regjeringen utvides eller vedblir å bestå av to partier, er debatten internt i Frp allerede godt i gang.

Partileder Siv Jensen førte selv an under Frps landsstyremøte i Oslo i helgen. Der varslet hun at kampen mot eiendomsskatten er «ualminnelig viktig» for Frp.

I partiprogrammet går Frp inn for å fjerne den kommunale eiendomsskatten, men i første omgang vil Jensen nøye seg med å få den redusert.

– Vi har ambisjoner om å få gjennomslag for at folk skal oppleve at eiendomsskatten blir lavere og belastningen mindre. Første skritt er å få politisk flertall for det, sa Jensen til NTB.

Andre krav

Jensen trekker fram fire andre saker som skal få et klart Frp-stempel i en ny regjeringsplattform: Streng innvandringspolitikk, at staten må ta en større del av ansvaret for å videreutvikle eldreomsorgen, tempoet i bygging av vei og infrastruktur skal opprettholdes og altså skatter og avgifter.

– For oss er det politikken som er viktig, ikke hvem eller hvor mange som skal sitte i en regjering. Vi vil ikke ha makt for maktens skyld, sa Jensen.

Fra sine egne på Stortinget møtes partilederen nå altså med et femte krav, om at fraværsgrensen må bestå.

– Fraværsreglene er et viktig signal til elevene om at skulk ikke tolereres. Når voksne mennesker i arbeidslivet lever med krav om oppmøte på arbeidsplassen, så er vi sikre på at skoleelever også lever fint med både høye forventninger og krav, sier Steffensen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]