40 år gamle Tasleema Bilal gråter mens hun forteller hvordan hun ble angrepet og fikk fletta si skåret over. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sovende kvinner i indiskkontrollerte Kashmir har den siste måneden blitt angrepet av maskerte menn som har kuttet av dem flettene. Politiet står uten spor.

Politiet har fått melding om over 100 tilfeller bare den siste måneden der kvinner sier de har blitt angrepet av maskerte menn som har kuttet av dem flettene.

En fellesnevner i anmeldelsene er at mennene i de fleste tilfellene har tatt seg inn i folks hjem. For politiet var meldingene så snåle at man i starten trodde kvinnene led av hallusinasjoner, men etter hvert ble det klart at hendelsene var reelle.

Politiet har så langt ingen mistenkte og heller ingen spor i saken, og dermed vet man heller ikke motivet.

– Vi er redde, sier 40 år gamle Tasleema Bilal, som fikk håret sitt skåret over i sitt eget hjem i Srinagar i forrige uke.

Hun sier hun forsøkte å fjerne angriperens maske, men uten å lykkes. Han kom seg unna, men lot håret ligge igjen. Da var det gått bare noen dager siden Bilals 16 år gamle niese var blitt slått i hodet med en murstein. Hun våknet på sykehus og oppdaget da at håret var borte. Andre kvinner har sagt de ble satt ut av spill med en ukjent kjemisk spray.

Lignende episoder har funnet sted også andre steder i India, blant annet i de nordlige delstatene Haryana og Uttar Pradesh. Men ingen steder har angrepene utløst så stor panikk som det som nå utspiller seg i Kashmir.

– Vi vil vite hvem de skyldige er. Politi, soldater eller sivile? sier Bilal.

Flere hundre unge menn har utstyrt seg med kniver, balltre og jernstenger og patruljerer nå i gatene nattetid i håp om å hindre flere angrep.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]