40 år gamle Tasleema Bilal gråter mens hun forteller hvordan hun ble angrepet og fikk fletta si skåret over. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Sovende kvinner i indiskkontrollerte Kashmir har den siste måneden blitt angrepet av maskerte menn som har kuttet av dem flettene. Politiet står uten spor.

Politiet har fått melding om over 100 tilfeller bare den siste måneden der kvinner sier de har blitt angrepet av maskerte menn som har kuttet av dem flettene.

En fellesnevner i anmeldelsene er at mennene i de fleste tilfellene har tatt seg inn i folks hjem. For politiet var meldingene så snåle at man i starten trodde kvinnene led av hallusinasjoner, men etter hvert ble det klart at hendelsene var reelle.

annonse

Politiet har så langt ingen mistenkte og heller ingen spor i saken, og dermed vet man heller ikke motivet.

– Vi er redde, sier 40 år gamle Tasleema Bilal, som fikk håret sitt skåret over i sitt eget hjem i Srinagar i forrige uke.

Hun sier hun forsøkte å fjerne angriperens maske, men uten å lykkes. Han kom seg unna, men lot håret ligge igjen. Da var det gått bare noen dager siden Bilals 16 år gamle niese var blitt slått i hodet med en murstein. Hun våknet på sykehus og oppdaget da at håret var borte. Andre kvinner har sagt de ble satt ut av spill med en ukjent kjemisk spray.

Lignende episoder har funnet sted også andre steder i India, blant annet i de nordlige delstatene Haryana og Uttar Pradesh. Men ingen steder har angrepene utløst så stor panikk som det som nå utspiller seg i Kashmir.

annonse

– Vi vil vite hvem de skyldige er. Politi, soldater eller sivile? sier Bilal.

Flere hundre unge menn har utstyrt seg med kniver, balltre og jernstenger og patruljerer nå i gatene nattetid i håp om å hindre flere angrep.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon