S-blokka i regjeringskvartalet ble revet i 2014. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De materielle ødeleggelsene i regjeringskvartalet har kostet 5,8 milliarder kroner, og nybyggene er fortsatt i planleggingsfasen.

Oppryddingen etter bomben 22. juli 2011, riving av S-blokken, oppgradering og husleie i erstatningslokaler samt planleggingsfasen til et nytt regjeringskvartal har allerede kostet 5,787 milliarder kroner, viser tall fra Statsbygg som NRK har fått tilgang til. Det er 1,6 milliarder mer enn sluttsummen for operaen i Bjørvika.

– Det er mye penger, og det er en omfattende jobb som har blitt gjort, sier Statsbyggs kommunikasjonsleder for det nye regjeringskvartalet, Pål Weiby, til NRK.

– For å ta et eksempel: Under terroren ble det virvlet opp asbest i Høyblokka. Hvert enkelt ark som skulle tas vare på, måtte støvsuges, noe som var tidkrevende. Det er mange slike enkeltting som gjør at summene blir store, sier han.

Møbler, innredning og sikkerhet i de midlertidige lokalene har kostet 1,685 milliarder så langt, i tillegg til 350 millioner kroner i året i økt husleie.

Det nye regjeringskvartalet er et av Norges største byggeprosjekter noensinne. Statsbygg har tidligere uttalt at den totale prisen blir «et tosifret» milliardbeløp.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]