Oslo 20151023. Tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) blir nytt likestillings- og diskrimineringsombud. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Likestillings- og diskrimineringsombudet har i år fått rekordmange henvendelser om seksuell trakassering.

Hittil i år har ombudet fått 35 henvendelser om slike saker, melderVG. Det er allerede rekord, og ennå er ikke året omme.

Så langt i oktober har ombudet mottatt åtte slike saker. Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm sier det er for tidlig å si om det skyldes #MeToo-kampanjen.

annonse

– Men vi kan se at antall henvendelser fra folk som mener de har opplevd seksuell trakassering har økt de siste ukene, sier hun til avisen.

I fjor fikk ombudet 22 henvendelser om trakassering, i 2015 var antallet 32. De fleste henvendelsene kommer fra kvinner. De fleste kommer fra arbeidslivet, men det kommer også saker fra utdanningsinstitusjoner.

Bjurstrøm tror økningen i henvendelser kan skyldes at det er flere saker, men også at folk har blitt mer bevisste på hvor grensen går.

annonse

– Ombudet kan i dag ikke behandle saker om seksuell trakassering. Vi kan gi veiledning og vurdere om arbeidsgiver og utdanningsinstitusjoner har gjort nok for å forebygge og hindre seksuell trakassering, sier ombudet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon