Skal undersøke sextrakassering i norsk mediebransje

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

I kjølvannet av #metoo-kampanjen skal Mediebedriftenes Landsforening kartlegge hvor utbredt seksuell trakassering er i norsk mediebransje.

I Sverige har kampanjen #metoo ført til interne og eksterne etterforskninger av ansatte i TV4, SVT og Aftonbladet. I en kommentar har også Aftenposten-redaktør Sarah Sørheim fortalt om sin opplevelse av seksuell trakassering fra en norsk medieleder.

Nå skal Mediebedriftenes Landsforening (MBL) kartlegge hvor utbredt seksuell trakassering er i norsk mediebransje, skriver nettstedet Kampanje.

I Sverige avdekket en tilsvarende undersøkelse at hver tredje kvinnelige lederskribent, kronikkforfatter, sjefredaktør og kommentator vurderer å slutte med journalistikken som følge av trakasseringen de utsettes for i jobben.

– Jeg liker å tro at tilstanden er bedre her, og at vi er kommet lenger med likestillingen, sier MBL-leder Randi S. Øgrey til Kampanje.

Styrelederen i Norsk Redaktørforening, Harald Stanghelle, sier til NRK at han tror miljøet er «for gjennomsiktig» til at det som er avdekket i mediebransjen i Sverige og USA, kunne skjedd her i landet.

(©NTB)


Publisert: Oct 24, 2017 @ 9:35 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • fruityloops

  Dette kan bli morsomt.

 • Dogen

  Hvordan ser kvinner verden?

  https://uploads.disquscdn.com/images/f0741582e19bdc8338c5ed8cab1e5d24d1281ab43c5e616ebcf71cf1d314c62b.jpg

  I vår tid skal mennesket skal beskyttes av forbud, koranklosser og hashtags.

  Da er det bare å vente på at menn som ufrivillig har blitt utsatt for seksuelle tilnærmelser kommer frem óg. Eller er ikke det trakkasering? Akkurat som at hvite ikke kan utsettes for rasisme om de ikke tilhører et transmiljø el.

  Så kan man jo undre hva som skal skje med kvinner som har ligget seg til topps? De har jo ikke fått en stilling eller oppdrag grunnet faglige kvalifikasjoner. De solgte sin integritet til høystbydende.

  Og hva med de som ikke har noe å bidra med i #metoo kampanjen, er de diskriminert de kanskje? Ikke attraktive nok til å bli seksuelt trakkasert?

  Etter min mening er dette helt sykt. Det tar fokus vekk fra virkelige tragedier. Man kan ikke samenligne en overfallsvoldtekt med en hånd på låret.

  Etter hvert får vi helt kunstige mellommenneskelige relasjoner. Som rektoren som nylig innførte klemmeforbud fordi det førte ikke bare til knuffing og slåsskamper, men også til at noen følte seg utenfor.

  Velkommen til snowflake-plantasjen.

 • Dogen

  Ikke alle er verdige til å delta i #metoo kampanjen…

  Svenske Jessica Holmeberg ønsket å dele sine erfaringer, men ble nektet fordi hun tilhører partiet Sverigedemokratene. Dvs., arrangørene for #metoo tok godt imot henne inntil de fant ut at hun var aktiv i SD.

  http://www.dr.dk/nyheder/udland/sverigedemokrat-afvist-til-metoo-demonstration-jeg-var-i-chok

 • lovåundre

  Bare ikke denne Metoo kampanjen går så langt at folk blir redd for å flørte åpenlyst med kvinner, av redsel for å tråkke feil…
  Da dukker det vel opp utesteder hvor det det vil være lov å plystre og klå på damene, og i tillegg være akseptabelt å komme med direkte seksuelle forslag.
  Det må jo selvfølgelig også da være lov på en slikt utested å komme med hyggelige komplimenter om utseende på bryster og andre deler av kvinnekroppen uten at man blir sett på som en ekkel mannssjåvinist.
  Kjenner jeg damene rett vil nok noen av dem like et slikt utested.

  • Det er for sent, postmodernistene har faktisk klart det de ønsker. Å ødelegge forholdet mellom menn og kvinner. Og unge menn ser dette og tar sine forholdsregler (mange den harde veien); gifter seg ikke, får ikke barn, og i mer sosiale tilstelninger omgås de ikke kvinner samt om de må så tar de opp samtalen. For å beskytte seg selv, for de har forstått Tove Smaadahls utsagn har blitt en orwelsk sannhet; kvinner lyver ikke.

   Det skal dog sier at det er en viss skadefryd som kjennes på når feministiske menn nå faller som fluer pga “jeg vil knulle deg”. Som er mer enn nok å få sparken. Men til syvende og sist vil det gå opp for unge kvinner som kjemper mot vindmøllen patriarkatet; de kan ikke vente med å få barn, menn kan.

   Biologien er ikke rettferdig. Spørsmålet blir hvor mange lik som må samles opp før de forstår følgende av det de nå søker etter.