Director General of MI5 Andrew Parker delivers a speech in central London, on the security threat facing Britain October 17, 2017. REUTERS/Stefan Rousseau/Pool
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

En høytstående talsmann for Storbritannias regjering fortalte BBC i forrige uke at medlemmer av islamsk stat (IS) som returnerer til landet ikke kommer til å bli tiltalt for terroristaktiviteter. Ifølge det konservative amerikanske nettstedet PJMedia, vil den britiske regjeringen i stedet forsøke å reintegrere IS-medlemmene tilbake til samfunnet fordi de var ”naive” da de valgte å bli med i organisasjonen. Uttalelsen kommer bare noen få dager etter at MI5s øverste sjef, generaldirektør Andrew Parker, holdt en sjelden tale hvor han advarte om at terroristtrusselen i Storbritannia er høyere enn noensinne.

“Trusselen er mer komplett enn jeg noensinne har sett: [det er] angrep planlagt her i Storbritannia, men også angrep regissert fra utlandet, på nettet, [vi ser] kompliserte operasjoner, men også enkle knivstikkingshendelser, [noen ganger med] lang planlegging, men også spontane angrep.” “Angrep kan noen ganger gå fra å være påtenkt, gjennom planlegging, til handling bare i løpet av noen få dager.” sa Parker i talen.

Parker la også til at 20 terrorangrep tilknyttet radikale islamister har blitt avverget i Storbritannia i løpet av de siste 4 årene, og at 7 terrorangrep har blitt forhindret bare i år.  Det skal totalt være over 3000 terroristmistenkte i rundt 500 aktive etterforskninger i Storbritannia.

Mer enn 400 av de rundt 850 personene som har forlatt Storbritannia for å kjempe for jihad i Syria og Irak har returnert til landet i løpet av de siste årene. Dette er det høyeste tallet av hjemvendte IS-terrorister i hele Europa.

 

Les mer:

PJ Media. INSANITY: Official Says UK Will Not Prosecute Returning ISIS Terrorists From Syria and Iraq, 23. oktober 2017.

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]