Storbritannia vil ikke tiltale britiske IS-terrorister som returnerer til landet

MI5s øverste sjef, generaldirektør Andrew Parker, holdt en tale i London om sikkerhetstrusler mot Storbritannia, 17. oktober 2017. REUTERS/Stefan Rousseau/Pool

En høytstående talsmann for Storbritannias regjering fortalte BBC i forrige uke at medlemmer av islamsk stat (IS) som returnerer til landet ikke kommer til å bli tiltalt for terroristaktiviteter. Ifølge det konservative amerikanske nettstedet PJMedia, vil den britiske regjeringen i stedet forsøke å reintegrere IS-medlemmene tilbake til samfunnet fordi de var ”naive” da de valgte å bli med i organisasjonen. Uttalelsen kommer bare noen få dager etter at MI5s øverste sjef, generaldirektør Andrew Parker, holdt en sjelden tale hvor han advarte om at terroristtrusselen i Storbritannia er høyere enn noensinne.

“Trusselen er mer komplett enn jeg noensinne har sett: [det er] angrep planlagt her i Storbritannia, men også angrep regissert fra utlandet, på nettet, [vi ser] kompliserte operasjoner, men også enkle knivstikkingshendelser, [noen ganger med] lang planlegging, men også spontane angrep.” “Angrep kan noen ganger gå fra å være påtenkt, gjennom planlegging, til handling bare i løpet av noen få dager.” sa Parker i talen.

Parker la også til at 20 terrorangrep tilknyttet radikale islamister har blitt avverget i Storbritannia i løpet av de siste 4 årene, og at 7 terrorangrep har blitt forhindret bare i år.  Det skal totalt være over 3000 terroristmistenkte i rundt 500 aktive etterforskninger i Storbritannia.

Mer enn 400 av de rundt 850 personene som har forlatt Storbritannia for å kjempe for jihad i Syria og Irak har returnert til landet i løpet av de siste årene. Dette er det høyeste tallet av hjemvendte IS-terrorister i hele Europa.

 

Les mer:

PJ Media. INSANITY: Official Says UK Will Not Prosecute Returning ISIS Terrorists From Syria and Iraq, 23. oktober 2017.


Publisert: Oct 25, 2017 @ 9:45 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Henrik S. Werenskiold

Journalist
 • Harald

  Hvordan kan man “reintegrere” noen som aldri har vært integrert? Det er en kjent sak at islam “prediker” monokultur og har aldri nevnt integrering og multikultur med ett eneste ord. Det er ord som kun brukes av godfjottliberalister og sosialister.

  • Tor Dahl

   Godt poeng!

  • “Reintegreringen” dreier seg i realiteten om at disse terroristene skal oppfylle den “covenant of security” som regjeringene i Storbritannia har hatt som en uskreven avtale siden 1980-tallet. Denne “avtalen” har det riktignok vært enkelte grove brudd på de siste tolv årene. Men den videreføres vel fordi man vurderer det som den minst blodige løsningen på hjemmebane og fordi de samme terroristene i neste omgang kan opptre som “opprørere” i andre områder. Ikke vanskelig å se for seg at disse, eller nye rekrutter til samme miljø, kan bli oppfordret til å reise avsted og bidra til “opprør” i for eksempel Kaukasus og omegn, eller blant de muslimske uighurene i Kina, med tilsvarende oppgaver der som i Afghanistan på 1980-tallet, Bosnia og Tsjetsjenia på 1990-tallet, Libya og Syria de senere årene.

   The term “Londonistan” is invented by French intelligence officials at some time before 1998, according to authors Sean O’Neill and Daniel McGrory (†). The term’s invention is provoked by an arrangement between the British authorities and Islamist militants sometimes known as the “covenant of security”, whereby Britain provides a safe haven from which London-based Islamists can support violence in other countries, such as Bosnia and Chechnya, but also France. O’Neill and McGrory will comment: “The prominent French judge Jean-Louis Bruguiere was so appalled by Britain’s attitude that he talked of ‘Londonistan’ as being the city of choice as a safe haven for Islamic terrorists and a place ‘full of hatred.‘… Bruguiere wondered whether Britain was just being selfish, and whether because these radical groups had not struck in [Britain] the security agencies simply did not care what they were doing. The French investigators also protested that Britain was also ignoring the systematic fraud and corruption carried out by these groups.” O’Neill and McGrory, The Suicide Factory: Abu Hamza and the Finsbury Park Mosque (2006, pp. 104, 109)

 • BernstGunnar

  Er det mulig? Hvor naiv kan man bli?

 • Breidablikk

  Sideblikk til Frankrike og debattprogram: forslag om likvidering av djihadister utenfor lov og rett. Eller: krigsdomstol utenfor den ordinære rettsorden. – Ikke noe nytt forslag, men det interessante er jo banaliseringen av slike program i debattprogram på kvelden, som er mest til underholdning, og uten at debatten blir kvalt eller stanset av programleder. Dette er jo min tolkning, men jeg ser her tegn til opinionsendring og en forskyvning på ytringfrihetens grenser i et offentlig rom.

  http://www.fdesouche.com/897549-jeremstar-djihadistes-doivent-etre-elimines-via-executions-extra-judiciaires

 • Avatar

  Idioter! Det er jo ikke noe annet å si.

 • Finn

  Den komplette galskap!
  Mennesker som beviselig har stått bak de verste likvideringer man har sett i moderne tider. Forbrytelser som normalt gir flere livstidsdommer og/eller dødsstraff skal slippes løs blant uvitende og uskyldige mennesker!

  • kjellM

   Hitlers kamerater ville fått samme behandling?

 • Brian Cohen

  “En høytstående talsmann for Storbritannias regjering” burde kanskje selv blitt tiltalt for grov uforstand i tjenesten?!

 • StemmerBlankt

  -Mens man i Norge tiltaler folk som har kjøpt sex av voksne i land hvor salg av sex er tillatt.
  Politikerne er riv ruskende gale…

 • Infowarrior

  Mao så har Storbritannia legalisert krigsforbrytelser og terrorisme begått i utlandet.

 • Høyreekstrem???

  Etter min mening må IS-terrorister behandles som det avskummet de er; hensynsløse massemordere.

  IS-terrorister som tas til fange må overleveres til dem de har påført mest skade, få sin dom og straff der.

 • Truls

  Disse politikerne og byråkrater MÅ avløses! Det betyr jo i praksis en benådning…..ren krigserklæring mot befolkningen!

 • Ekriss

  Det er så man sliter med å tro at det en leser virkelig er sant!

 • Skvatt

  Ei klok avgjerd åt dessa britane. Han lyt stå som eit ljosande døme på kva me au lyt gjere hjå oss i verdas beste land. Det er synd i dessa stakkars krigarane, dei vann jo ikkje krigen eingongjen, og me skal jo syna rettvis for sånne tapararar. So istaden for fengsel lyt NAV vêre ei turvande løysing for dei, samstundes som me lyt syta for at dei ikkje tapar nokon pensjon for dei åra dei hev vorte burte og kriga. Kanskje SV kan finna den beste løysinga for at dei skal kome best mogeleg ut or illskapen i denna situasjonen, tru? Det trur eg.