Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Elevene på Øygard ungdomsskole i Sandnes får ikke lenger klemme hverandre eller ha fysisk kontakt i friminuttene.

«Ingen fysisk kontakt (klemming, handshake, knuffing etc.) i friminuttene mellom kl. 08.15–14.00», er et av punktene i skolens nye ordensregler, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Bakgrunnen er at det har vært en del knuffing, klemming og hand-shaking som egentlig er positiv, men som ender opp i småkonflikter og gjerne med at noen ligger i bakken. Det er rett og slett veldig mye fysisk kontakt mellom en del elever på 8. trinn, sier skolens fungerende rektor Anja Sarita Røyneberg.

Elever avisen har snakket med, er ikke særlig begeistret for de nye reglene.

– Med det nye regelverket blir det nesten slik at vi ikke får vise følelser. Hvilket signal er dette å sende? Fysisk kontakt kan være viktig i et vennskap. Nå er til og med et vennskapelig klapp på skulderen forbudt på skolen, sier en av dem.

Den fungerende rektoren mener imidlertid at forbudet har gitt en merkbar forbedring i elevenes oppførsel etter at det ble innført mandag.

– Jeg tror elevene forstår hvorfor vi gjør dette. Og det er ikke alltid at klemming er positivt. For den som ikke får en klem, er klemmingen ikke så positiv. Nå skal vi kartlegge hvilke resultater vi får av nye regler, sier hun.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]