Ungdomsskole innfører klemmeforbud for elevene

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Elevene på Øygard ungdomsskole i Sandnes får ikke lenger klemme hverandre eller ha fysisk kontakt i friminuttene.

«Ingen fysisk kontakt (klemming, handshake, knuffing etc.) i friminuttene mellom kl. 08.15–14.00», er et av punktene i skolens nye ordensregler, ifølge Stavanger Aftenblad.

– Bakgrunnen er at det har vært en del knuffing, klemming og hand-shaking som egentlig er positiv, men som ender opp i småkonflikter og gjerne med at noen ligger i bakken. Det er rett og slett veldig mye fysisk kontakt mellom en del elever på 8. trinn, sier skolens fungerende rektor Anja Sarita Røyneberg.

Elever avisen har snakket med, er ikke særlig begeistret for de nye reglene.

– Med det nye regelverket blir det nesten slik at vi ikke får vise følelser. Hvilket signal er dette å sende? Fysisk kontakt kan være viktig i et vennskap. Nå er til og med et vennskapelig klapp på skulderen forbudt på skolen, sier en av dem.

Den fungerende rektoren mener imidlertid at forbudet har gitt en merkbar forbedring i elevenes oppførsel etter at det ble innført mandag.

– Jeg tror elevene forstår hvorfor vi gjør dette. Og det er ikke alltid at klemming er positivt. For den som ikke får en klem, er klemmingen ikke så positiv. Nå skal vi kartlegge hvilke resultater vi får av nye regler, sier hun.

(©NTB)


Publisert: Oct 24, 2017 @ 9:38 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Inger Svindahl

  Det stopper vel da også smitte av hodelus, så det er ikke bare negativt.

  • Greyhound

   Jepp, det er tydeligvis et bra steg fremover. Introduser hijab og segreger gutter fra jenter så er det utopiske, lusefrie samfunnet nesten en realitet 😉

 • StemmerBlankt

  Hva med å starte med å løse problemer med å fjerne røttene?
  Uten å fjerne røttene til et problem løser man ingen problemer…
  Hvorfor skal alle straffes og påføres konsekvenser når det er et fåtall som ikke kan styre seg?
  Utvis de som ikke oppfører seg i kortere evt lengre perioder, så løser dette seg.
  Vi så hvordan fraværet sank på vdg skoler da det ble innført konsekvenser om man ga blaffen.

 • TerjeJohansen

  Hvis skolen vil være autoritære for å motvirke vold eller konflikter så er det greit, selv om min første tanke er at dette ikke er bra. Jeg vet ikke hvilke ressurser skolen har råd eller tilgang til. Det er omstendigheter jeg ikke kjenner til, og da er ikke min magefølelsen god nok til å si dette er feil.

  Greit, skolen er ikke demokrati, vær autoritær, men ikke si at “For den som ikke får en klem, er klemmingen ikke så positiv.”, for da høres du bare molbo ut.