Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Øygard ungdomsskole i Sandnes trekker tilbake en omstridt regel som forbød klemming eller fysisk kontakt mellom elevene i friminuttene.

«Ingen fysisk kontakt (klemming, handshake, knuffing etc.) i friminuttene mellom kl. 08.15–14.00», var et av punktene i skolens nye ordensregler, som ble innført mandag.

Etter at Stavanger Aftenblad omtalte saken, har den fått stor oppmerksomhet i sosiale medier, og skolen har fått flere reaksjoner. På bakgrunn av dette har assisterende rektor Anja Sarita Røyneberg valgt å snu.

annonse

– Vi legger oss flate og tar dette videre på en annen måte ved å få innspill om hvordan vi skal jobbe med dette for å få en positiv utvikling, sier hun til TV 2.

Hun innrømmer at forslaget ikke var noen god idé.

– Det er godt ment, for det var mye fysisk kontakt, men nei – det var ikke en god idé, sier hun.

Nå vil rektoren gå til elevene for å få innspill, samt ta opp saken med foreldreutvalget og samarbeidsutvalget på skolen. Utfordringen har vært negativ fysisk kontakt.

annonse

– Bakgrunnen er at det har vært en del knuffing, klemming og hand-shaking som egentlig er positiv, men som ender opp i småkonflikter og gjerne med at noen ligger i bakken. Det er rett og slett veldig mye fysisk kontakt mellom en del elever på 8. trinn, sa Røyneberg da hun mandag forklarte forbudet overfor Stavanger Aftenblad.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon