OSLO 20141030. Tenåringer. Elever i klasserom. Pause. Uro. Jente med mobiltelefon. Foto: Berit Roald / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT

Øygard ungdomsskole i Sandnes trekker tilbake en omstridt regel som forbød klemming eller fysisk kontakt mellom elevene i friminuttene.

«Ingen fysisk kontakt (klemming, handshake, knuffing etc.) i friminuttene mellom kl. 08.15–14.00», var et av punktene i skolens nye ordensregler, som ble innført mandag.

Etter at Stavanger Aftenblad omtalte saken, har den fått stor oppmerksomhet i sosiale medier, og skolen har fått flere reaksjoner. På bakgrunn av dette har assisterende rektor Anja Sarita Røyneberg valgt å snu.

– Vi legger oss flate og tar dette videre på en annen måte ved å få innspill om hvordan vi skal jobbe med dette for å få en positiv utvikling, sier hun til TV 2.

Hun innrømmer at forslaget ikke var noen god idé.

– Det er godt ment, for det var mye fysisk kontakt, men nei – det var ikke en god idé, sier hun.

Nå vil rektoren gå til elevene for å få innspill, samt ta opp saken med foreldreutvalget og samarbeidsutvalget på skolen. Utfordringen har vært negativ fysisk kontakt.

– Bakgrunnen er at det har vært en del knuffing, klemming og hand-shaking som egentlig er positiv, men som ender opp i småkonflikter og gjerne med at noen ligger i bakken. Det er rett og slett veldig mye fysisk kontakt mellom en del elever på 8. trinn, sa Røyneberg da hun mandag forklarte forbudet overfor Stavanger Aftenblad.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]