EU-parlamentet godkjenner nytt elektronisk grensesystem til Schengenområdet

A picture taken on April 5, 2017 shows the building of the European Parliament in Strasbourg, eastern France, during a plenary session. / AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON

Det europeiske parlamentet godkjente onsdag 25. oktober et nytt felles elektronisk grensesystem for bedre å kontrollere yttergrensene til Schengenområdet. Målet er å gjennomføre raskere grensekontroller ved å registrere alle ikke-Schengen statsborgere som reiser til EU mer effektivt.

Det nye inngangs/utgangssystemet – kalt Entry/Exit System (EES) – vil registrere opplysninger om tredjelandsstatsborgere elektronisk: navn, reisedokumenter, fingeravtrykk, ansiktsbilde, dato og sted for ankomst og avreise til og fra Schengenområdet. Det vil gjelde for alle visum og/ eller visumfrie reiser. EES kommer til å gjøre det enklere å kontrollere at den lovlige oppholdstiden på 90 dager blir respektert.

Ifølge Europaparlamentet vil EES erstatte manuell stempling av pass og gjøre grenseoverganger raskere. Det vil også gjøre det enklere å finne og dokumentere identitetssvindel, samt brukes til å oppdage, undersøke og avverge terror eller andre alvorlige kriminelle handlinger.

 

Les mer:

European Parliament News. Strengthening security checks at Europe’s borders, 25. oktober 2017.

 

 


Publisert: Oct 26, 2017 @ 12:28 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Henrik S. Werenskiold

Journalist
 • Tor Dahl

  Latterlig – så lenge tusener kommer over havet – hver uke!

  Det er Middelhavet som trenger kontroll….

  EU er en fiasko!

 • StemmerBlankt

  Norske politikere håndhever uansett ikke denne 3 måneders regelen, og reglene gjelder uansett ikke migranter som kommer illegalt og uten papirer.
  Men det er jo fint at de får fylt dagene med noe i Strasbourg.

 • DrD .

  Så lenge EU fortsetter å skipe inn migranter, og så lenge man ikke internerer papirløse, så vil den økte kontrollen av Schengens yttergrenser bare føre til økte kostnader og økt overvåkning av lovlydige borgere.

  • John Bilberg

   Det er jo det som er poenget. økt kontroll med alle lovlydige, slik at den selvbestaltede eliten kan fortsette sin nedbygging av velferdsstatene i Europa.

 • Dag Einar

  Hvis Norge også innfører dette systemet så blir det vel enda vanskeligere å komme oss ut?

 • Dag Einar

  Vi må få kontroll på våre egne grenser!!!

 • Vike Krogh

  Skal man innføre elektronisk kontroll på smuglerbåtene også? Som vanlig er det lovlydige borgere som får svi med øket kontroll og overvåking av sine gjøremål, mens kjeltringer, banditter og terrorister velter inn over landegrensene uten noen form kontroll, for dette er jo mennesker i sårbar situasjon må vite.

 • Peter Johan Olavsen

  Det blir kanskje like effektivt som det er med den utvidete grensekontrollen vi har nå, du må vise pass når du kommer med ferge fra utlandet, hvis du ikke vil vise pass så kjører du bare bil i stedet over en grenseovergang, der blir du nesten aldri sjekket. For en vits.

 • Frankie

  Too little too late. EU hører hjemme på historiens skraphaug som den fiaskoen den er.

 • Geir Pettersen

  Schengen, hvilket Schengen?
  Det er kun en vits som eksisterer inne i hodet på noen EU politikere.
  EU sine yttergrenser har vært og er pip åpne!

 • K_MD

  Det nye inngangs/utgangssystemet – kalt Entry/Exit System (EES) – vil registrere opplysninger om tredjelandsstatsborgere elektronisk: navn, reisedokumenter, fingeravtrykk, ansiktsbilde, dato og sted for ankomst og avreise til og fra Schengenområdet.

  Men, så kan utlendinger bare si trylleordet asyl og så slippes de inn uten reisedokumenter, uten noe som helst!

  Vanviddspolitikk!

 • Henrik Dahl

  Enda en metode for å overvåke vanlige folk!

  “In other news”, så har avgående president for Eurogruppen, Jeroen Dijsselbloem, allerede skaffet seg en ny jobb når hans mandat går ut den 1. Januar, som konsulent i EFSF (European Financial Stability Facility) med en månedslønn på skattefrie €14 500 (som kommer fra europeiske skattebetalere), selvfølgelig uten at stillingen har vært utlyst.
  Legg til at EU-parlamentet i disse dager har vært gjenstand for beskyldninger om seksuell trakassering av unge snertne jobbkandidater, så forstår vi at de må fokusere på alt annet et råttenskapen i eget reir!

  EU driver kun med distraksjoner overfor de europeiske borgere. Det er en eneste stor mafiaklan som resirkulerer hverandre i forskjellige høyt gasjerte stillinger.

  Disse må kastes på historiens skraphaug, jo før jo heller!

 • Nils_Svendsen

  Det er latterlig at et felles fingeravtrykk system ikke har vært implementert siden shcengen avtalen i 1985! Åpne grenser internt forutsetter kontroll over hvem som kommer utenifra.