A picture taken on April 5, 2017 shows the building of the European Parliament in Strasbourg, eastern France, during a plenary session. / AFP PHOTO / SEBASTIEN BOZON
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det europeiske parlamentet godkjente onsdag 25. oktober et nytt felles elektronisk grensesystem for bedre å kontrollere yttergrensene til Schengenområdet. Målet er å gjennomføre raskere grensekontroller ved å registrere alle ikke-Schengen statsborgere som reiser til EU mer effektivt.

Det nye inngangs/utgangssystemet – kalt Entry/Exit System (EES) – vil registrere opplysninger om tredjelandsstatsborgere elektronisk: navn, reisedokumenter, fingeravtrykk, ansiktsbilde, dato og sted for ankomst og avreise til og fra Schengenområdet. Det vil gjelde for alle visum og/ eller visumfrie reiser. EES kommer til å gjøre det enklere å kontrollere at den lovlige oppholdstiden på 90 dager blir respektert.

Ifølge Europaparlamentet vil EES erstatte manuell stempling av pass og gjøre grenseoverganger raskere. Det vil også gjøre det enklere å finne og dokumentere identitetssvindel, samt brukes til å oppdage, undersøke og avverge terror eller andre alvorlige kriminelle handlinger.

 

Les mer:

European Parliament News. Strengthening security checks at Europe’s borders, 25. oktober 2017.

 

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]