Politiet undersøkte eiendommen på Åmli i Aust-Agder i februar, etter at en levningene av en død mann ble funnet på området. En 38 år gammel mann er nå tiltalt for drap og likskjending. Foto: Jens Holm / Stringerfoto / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Etter at mannen skjøt og drepte svogeren, skar han ut kula, parterte liket og gravde det ned. I retten vil han påberope seg nødverge, sier forsvareren.

Det tok tre måneder før politiet slo til mot den 38 år gamle mannen og samboeren hans i Åmli i Aust-Agder den 14. februar i fjor. Nå har Riksadvokaten tatt ut tiltale mot mannen for drap og for mishandling av liket, skriver Fædrelandsvennen.

Etter tiltalen skal 38-åringen ha drept svogeren Sigmund Olsen om ettermiddagen 23. november i fjor. Han skal ha skutt mannen to ganger med en revolver, før han etterpå ved hjelp av en skalpell skar ut den ene kula. Deretter parterte han liket før han kjørte det bort til en myr med en minigraver og gravde ned kroppsdelene. Drapsvåpenet er ikke funnet, og etter hva Fædrelandsvennen vet malte 38-åringen opp den ene kula til støv.

Den tiltaltes forsvarer, advokat Kjetil Stallemo, sier klienten påberoper seg nødverge for selve drapshandlingen, men at han erkjenner straffskyld for det som skjedde etterpå.

-Han har erkjent straffskyld for det som skjer etter drapet. Det må ses på som en desperat handling fra en desperat mann i en desperat situasjon. På drapstidspunktet sto det mellom hans og svogerens liv, sier forsvareren Svein Kjetil Stallemo til Fædrelandsvennen.

Mannens 47 år gamle samboer er derimot ikke tiltalt. Hun ble pågrepet samtidig med 38-åringen og siktet for medvirkning, men siktelsen er frafalt på grunn av bevismangel. Politiet i Agder må i stedet vurdere om kvinnen skal siktes for delaktighet etter at avdødes bankkort ble brukt en rekke ganger etter drapet.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]