Skolebyråden i Oslo vil bortvise voldselever med en gang

Skolebyråd Tone Tellevik Dahl i Oslo etterlyser hjemmel til å utvise voldsutøverne blant elevene i Oslo-skolen raskere. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Skolebyråden i Oslo ønsker at voldsutøvere blant elevene kan bortvises med øyeblikkelig virkning, skriver VG

I et brev til regjeringen ved vikarierende kunnskapsminister Henrik Asheim (H), spør skolebyråd Tone Tellevik Dahl (Ap) også om mulighet til å begrense enkeltelevers bevegelsesfrihet på skolen. Bakgrunnen er de siste månedenes oppmerksomhet om økningen i voldshendelser og trusler i Oslos videregående skoler, skriver VG.

Skolebyråden mener det trengs en lovhjemmel for å suspendere en elev i perioden fra en alvorlig hendelse har skjedd og fram til et eventuelt vedtak om bortvisning for resten av skoleåret.

– En slik suspensjon med øyeblikkelig virkning er det ikke adgang til med dagens regelverk. Derfor vil vi nå få til en diskusjon med departementet om et mer hensiktsmessig regelverk, sier Tellevik Dahl til VG.

På noen skoler har man opplevd at elever som har utført voldshandlinger mot elever eller lærere, har møtt opp på skolen som om ingenting har skjedd i dagene etter hendelsen.

Kunnskapsministeren sier imidlertid til NRK at Oslo kommune som skoleeier har store fullmakter til å lage sitt eget reglement.

– Vold på skolen er veldig alvorlig, og Oslo kommune har alle fullmakter til å utvise elever, også på dagen når slike ting skjer, sier Asheim, som likevel legger til at de skal se på regelverket på nytt.

(©NTB)


Publisert: Oct 25, 2017 @ 8:26 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • StemmerBlankt

  Hæ?
  Trenger neppe noen egen hjemmel her.
  Skoler har da utvist elever pga dårlig oppførsel lenge før innvandrerne ble mange nok til å ta over.
  Her har poltikken med å behandle innvandrere annerledes backfired.
  Og alle har i årevis lukket øynene.
  På tide med mer handling og mindre prat.
  En umulighet for politikere, dessverre.
  Tellevik virker å fraskrive seg ansvar ved å skylde på en hjemmel hun ikke trenger.

 • Balalaika

  Utvise ja – til hva? Lediggang og pensjon? Hva med å gjøre noe med årsaken samtidig? Det er helt frivillig det udemokratiske multikulturprosjektet som er satt igang.

  • StemmerBlankt

   På tide å forlate 68ernes hippiegreie med fri oppdragelse, og innføre reelle konsekvenser og ansvarliggjøring av hver enkelt.
   Om noen velger å droppe utdanning som faktisk er gratis, så er det ingen grunn til å gi dem stønad om de pga ingen utdannelse ikke får seg jobb.
   Kriminalitet må straffes med fengsel og/eller utvisning.
   Syke mennesker må holdes utenfor, men etnisitet, kulturell bakgrunn, kjønn og religion kan ikke forbindes med sykdom.
   Selvsagt vil dette skli ut ytterligere om ikke seriøse reaksjoner innføres.
   Se bare hvor mye fraværet sank da ny regel om fravær kom, og at man satte vitnemålet på spill om man ikke forholdt seg til dette.
   Må slutte å skylde på alskens stråmenn, og sette grenser med personlig ansvar.
   Her må man sette hardt mot hardt.

   • Balalaika

    Er enig i poenget når det gjelder våre egne, men det jeg ikke skjønner er at man skal importere fremmede kulturer for deretter å stenge de ute som eneste løsning?
    Vi må jo betale for de uansett da, istedenfor at de klarer å fø seg selv og bidra – i beste fall. Hvis man mener at utestengelse er den eneste metoden, så burde de gjøre noe med årsaken for da er det noe som er helt feil. Og årsaken er at noen har flyttet hit en kultur som ikke vil assimilere med det norske samfunn. Det er et frivillig skapt problem – i tillegg til de problem vi måtte ha selv fra før.