Sverige regner med færre asylsøkere

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Det svenske Migrationsverket regner med at det kommer 24.000 nye asylsøkere neste år, noe som er 3.000 færre enn hva myndighetene regnet med i juli i år.

Årsaken er EUs strenge innvandringspolitikk, deriblant grensekontrollene som er innført mellom en rekke EU-land, og som man venter vil bli værende inntil videre.

Migrationsverket antar også at Sverige ikke lenger er like attraktivt for asylsøkere ettersom behandlingstiden er lang og det er innført nye medisinske undersøkelser for å fastslå asylsøkernes alder.

I år er det ventet 26.000 asylsøkere til Sverige, mens det i fjor kom 29.000.

Det er langt færre enn i 2015, da 163.000 asylsøkere ankom Sverige, de fleste etter å ha tatt seg til Nord-Europa via Tyrkia, Hellas og Balkan.

Hvis avtalen mellom EU og Tyrkia om retur av asylsøkere skulle ryke, ser Migrationsverket for seg at det kan komme 48.000 asylsøkere neste år, dobbelt så mange som det nåværende anslaget.

Antall nye asylsøkere har økt noe i løpet av sommeren og høsten, noe som antas å ha sammenheng med at flyktninger og migranter har funnet nye veier gjennom Balkan, og antall ankomster fra Tyrkia til Hellas har økt noe.

NTB-TT

(©NTB)


Publisert: Oct 25, 2017 @ 6:06 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.
 • Hans Hansen

  Flott. Gode nyheter. Nå gleder vi oss til hjemsendelsen av de som allerede er i Sverige.

 • StemmerBlankt

  Norge gjør det samme som Sverige, og satser alle kortene på at resten av Europa holder grensene stengt.
  Vi burde i stedet lagt om politikken slik at vi ikke var så avhengig av andre.
  Vi har null forsvar i lover og regler om det kommer en ny bølge migranter, og Stortinget gjør ingenting med det.
  Dette er ikke bare et regjeringsansvar.
  Å flikke på regelverket for å skremme folk fra å komme hjelper ikke.
  Man må tilpasse lover og regler etter tiden man lever i, og de utfordringene som finnes i dag.
  Eneste logiske og ansvarlige er å avvikle asylinstituttet i nåværende form pga det svært utbredte misbruket, og at det dreier seg om ukontrollert folkevandring.
  Hadde nordmenn utnyttet en skatteregel for å spare skatt i samme omfang som migranter misbruker asylinstituttet, ville man hatt reformer på plass nærmest umiddelbart.
  Her må politikerne snart forlate tunnellen og tunnellsynet, og komme ut i dagslyset for å orientere seg på nytt basert på den virkeligheten som eksisterer i den virkelige verden.

 • Tor Anders Engen

  Man stoler ikke et ord på løgnere. Hvor er det 80 tusen dem skulle kaste ut?

 • LasseRon

  24000 er fortsatt vanvittig høyt.

 • Ante_Bergan

  10 gangen så mange til Sveariket som til Noreg.
  Forskjellen heter Listhaug?

 • Tor Dahl

  Katastrofalt antall!

  Norge trenger grensevern mot Sverige, avvikling av asylinstituttet og politikere som setter Norge først….

 • Ole Hansen

  Yes Sweden. 7 bomber iløpet av 12 dager i Sverige 22.102017. Søk opp 9GL2z_ykEtg på YouTube. Rapportert av Peter Sweden hvor han også lenker til kilder.

  24000 er vel uten familiegjenforeninger, henteekteskap osv, og når det gjelder de Svenske myndighetene så har de null troverdighet, gjør alt for å mørklegge data.