Sverige regner med færre asylsøkere

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Det svenske Migrationsverket regner med at det kommer 24.000 nye asylsøkere neste år, noe som er 3.000 færre enn hva myndighetene regnet med i juli i år.

Årsaken er EUs strenge innvandringspolitikk, deriblant grensekontrollene som er innført mellom en rekke EU-land, og som man venter vil bli værende inntil videre.

Migrationsverket antar også at Sverige ikke lenger er like attraktivt for asylsøkere ettersom behandlingstiden er lang og det er innført nye medisinske undersøkelser for å fastslå asylsøkernes alder.

I år er det ventet 26.000 asylsøkere til Sverige, mens det i fjor kom 29.000.

Det er langt færre enn i 2015, da 163.000 asylsøkere ankom Sverige, de fleste etter å ha tatt seg til Nord-Europa via Tyrkia, Hellas og Balkan.

Hvis avtalen mellom EU og Tyrkia om retur av asylsøkere skulle ryke, ser Migrationsverket for seg at det kan komme 48.000 asylsøkere neste år, dobbelt så mange som det nåværende anslaget.

Antall nye asylsøkere har økt noe i løpet av sommeren og høsten, noe som antas å ha sammenheng med at flyktninger og migranter har funnet nye veier gjennom Balkan, og antall ankomster fra Tyrkia til Hellas har økt noe.

NTB-TT

(©NTB)


Publisert: okt 25, 2017 @ 6:06 pm


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.