Vice chairman of Free Democratic Party of Germany (FDP) Wolfgang Kubicki arrives for the second day of the exploratory talks with CDU/CSU about forming a new coalition government in Berlin, Germany, October 19, 2017. REUTERS/Axel Schmidt
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De største terrorhandlingene i Europa får store avisoverskrifter, mens de mange forsøkene på terror som mer eller mindre mislykkes, eller blir forhindret av politiet i forkant, hører vi ikke mye om. Men de forteller mye om dagens  situasjon i Europa. Hittil i år har den tyske statsadvokaten tatt ut terrorsiktelser i rundt 900 saker. Mer enn 800 av dem er saker mot radikale islamister. De mange terrorsakene er i ferd med å sprenge kapasiteten til de tyske domstolene, skriver Welt am Sonntag.

Antall saker er nesten firedoblet i forhold til året før. I 2016 var det 250 nye terrorrelaterte saker. Nestlederen i det tyske partiet FDP, fridemokratene, Wolfgang Kubicki, krever ifølge den tyske avisen flere ansatte i domstolene for å få saken unna. “Hvis islamister ikke er tyske statsborgere, bør utvisningen være obligatorisk og håndheves,” sier han.

Det er nå så mange islamister i tyske fengsler at det vekker bekymring for en radikaliseringsprosess blant fangene. Sjefsdommeren ved Düsseldorf Oberlandesgericht, Barbara Havliza, advarer. “I fengsler må radikaliseringsprosesser motvirkes umiddelbart,” sier hun til Welt am Sonntag.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]