Tyskland: Terrorsiktelser i 900 saker hittil i år

Nestlederen i det tyske partiet FDP, fridemokratene, Wolfang Kubicki. REUTERS/Axel Schmidt

De største terrorhandlingene i Europa får store avisoverskrifter, mens de mange forsøkene på terror som mer eller mindre mislykkes, eller blir forhindret av politiet i forkant, hører vi ikke mye om. Men de forteller mye om dagens  situasjon i Europa. Hittil i år har den tyske statsadvokaten tatt ut terrorsiktelser i rundt 900 saker. Mer enn 800 av dem er saker mot radikale islamister. De mange terrorsakene er i ferd med å sprenge kapasiteten til de tyske domstolene, skriver Welt am Sonntag.

Antall saker er nesten firedoblet i forhold til året før. I 2016 var det 250 nye terrorrelaterte saker. Nestlederen i det tyske partiet FDP, fridemokratene, Wolfgang Kubicki, krever ifølge den tyske avisen flere ansatte i domstolene for å få saken unna. “Hvis islamister ikke er tyske statsborgere, bør utvisningen være obligatorisk og håndheves,” sier han.

Det er nå så mange islamister i tyske fengsler at det vekker bekymring for en radikaliseringsprosess blant fangene. Sjefsdommeren ved Düsseldorf Oberlandesgericht, Barbara Havliza, advarer. “I fengsler må radikaliseringsprosesser motvirkes umiddelbart,” sier hun til Welt am Sonntag.

 


Publisert: Oct 26, 2017 @ 9:43 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Jan Simonsen

Journalist
 • Gulosten

  Enda en god tysk “Die Endlösung”?
  Barbara Havliza, advarer. “I fengsler må radikaliseringsprosesser motvirkes umiddelbart,” sier hun til Welt am Sonntag.

  Så hvorfor har ingen “kloke” hoder tenkt på dette før?

  Multikultur var visst nok også en veldig god ide som skulle skape paradis på jord bare man fikk ryddet av veien skeptikerne.

  To feil blir ikke rett.

 • Per Sigvald Johansen

  En må jo bare spørre seg om hvorfor det tyske folk i all hovedsak stemmer på politikere som har latt disse terroristene og deres sympatisører komme til Tyskland og har latt de oppholde seg der det hele tatt…….

  • Jon Andre

   vi har jo samme problem i Norge. så vi må også spørre oss selv hvor mye vi skal godta? i Norge har det også blitt avverget en del terror aksjoner uten at folket har fått vite. det er temmelig skremmende.

 • bitten

  JA og dette kan man først og fremst takke den ekstremt liberale innvandringspolitikken ,
  som er ført gjennom mange 10 år i hele Europa , som aldri stopper opp noen gang .
  Så får jeg ta med meg den berikende Schengen med åpne grenser til land som Norge ,
  som gjør at det er fri flyt av terrorister så det monner så til det grader .

 • Geir Ivar Jørgensen

  Bare husk hvem i Norge som har støttet liberaliseringspolitikken til EU. Det er en samlet høyreside pluss Ap. Det er konsekvensene av ny-liberalismen vi nå høster i bøtter og spann.

 • Profet1

  Tyske tilstander.