FILE- In this Aug. 2, 2017, file photo, President Donald Trump speaks in the Roosevelt Room of the White House in Washington during the unveiling of legislation that would place new limits on legal immigration. After months of delays, President Donald Trump is expected to decide soon on the fate of so called “dreamers” who were brought into the country illegally as children as he faces a looming court deadline and is digging in on appeals to his base. (AP Photo/Evan Vucci, File)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

USA har besluttet å ta imot flyktninger igjen etter et opphold på 120 dager, men de som ankommer fra elleve «høyrisikoland» må vente i ytterligere 90 dager.

Den midlertidige flyktningstansen, som president Donald Trump har ønsket å introdusere siden januar, trådte i kraft i juni. Det var en del av hans kontroversielle innreiseforbud for mennesker fra en rekke land.

Flyktninger som søker om opphold i USA må nå gjennom en strengere sikkerhetskontroll, som også inkluderer deres aktivitet i sosiale medier og kontaktnett.

Trump utstedte den nye ordren sent tirsdag som erstatning for det gamle forbudet som utløper og som ble møtt med kraftig kritikk fordi det rettet seg spesielt mot muslimske land.

I sitt siste budsjettår, som utløp i september i år, satte president Barack Obama taket på antall flyktninger til 110.000. Trump kuttet dette først til 53.000 og legger opp til et maksimalt mottak på 45.000 flyktninger for budsjettåret 2018.

Tjenestemenn ville ikke oppgi hvilke elleve land som fortsatt er omfattet av forbudet, men sa de er de samme som på en liste fra 2015. Flyktninger fra disse landene må vente i ytterligere i 90 dager på en sikkerhets- og etterretningsgransking, men myndighetene vil ikke oppgi hva som vil skje når denne perioden utløper.

Ifølge flyktningorganisasjoner er de berørte landene Egypt, Iran, Irak, Libya, Mali, Nord-Korea, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Syria og Jemen.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]