USA tar imot flyktninger igjen

Foto: AP Photo/Evan Vucci, File

USA har besluttet å ta imot flyktninger igjen etter et opphold på 120 dager, men de som ankommer fra elleve «høyrisikoland» må vente i ytterligere 90 dager.

Den midlertidige flyktningstansen, som president Donald Trump har ønsket å introdusere siden januar, trådte i kraft i juni. Det var en del av hans kontroversielle innreiseforbud for mennesker fra en rekke land.

Flyktninger som søker om opphold i USA må nå gjennom en strengere sikkerhetskontroll, som også inkluderer deres aktivitet i sosiale medier og kontaktnett.

Trump utstedte den nye ordren sent tirsdag som erstatning for det gamle forbudet som utløper og som ble møtt med kraftig kritikk fordi det rettet seg spesielt mot muslimske land.

I sitt siste budsjettår, som utløp i september i år, satte president Barack Obama taket på antall flyktninger til 110.000. Trump kuttet dette først til 53.000 og legger opp til et maksimalt mottak på 45.000 flyktninger for budsjettåret 2018.

Tjenestemenn ville ikke oppgi hvilke elleve land som fortsatt er omfattet av forbudet, men sa de er de samme som på en liste fra 2015. Flyktninger fra disse landene må vente i ytterligere i 90 dager på en sikkerhets- og etterretningsgransking, men myndighetene vil ikke oppgi hva som vil skje når denne perioden utløper.

Ifølge flyktningorganisasjoner er de berørte landene Egypt, Iran, Irak, Libya, Mali, Nord-Korea, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Syria og Jemen.

(©NTB)


Publisert: okt 28, 2017 @ 11:27 am


Takk for at du leser Resett. For å kunne fortsette å produsere kvalitetsmateriale avhenger vi av din støtte. Klikk her for å finne ut hvordan du kan støtte oss.

The following two tabs change content below.

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.