Oslo 20171026. Bjørn Kjos presenterer kvartalstallene for Norwegian torsdag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Norwegian har lenge ønsket å satse Argentina. Nå anbefaler Det argentinske luftfartstilsynet (ANAC) oppstarten av 153 Norwegian-ruter fra Argentina.

Norwegian har tidligere søkt om driftstillatelse i Argentina, og har planlagt å investere 37 milliarder de neste årene på satsing i landet.

Flyselskapet har tidligere skissert planer om 70 fly på fire baser som skal betjene rundt 146 ruter, men har manglet Argentinas godkjennelse. Nå kommer argentinske myndigheter med en håndsrekning til Norwegian.

Solid resultat

Beskjeden fra ANAC kommer samtidig som flyselskapet la fram sterke tall for tredje kvartal. Flyselskapet hadde i tredje kvartal rekordstor omsetning og fikk et resultat på 1,351 milliarder kroner før skatt.

Det er en økning sammenlignet med resultatet på 1,270 milliarder i samme kvartal i fjor.

Omsetningen i årets tredje kvartal gikk opp fra 8,3 milliarder i fjor til 10 milliarder kroner i år.

Forsinkelser

Flyselskapet har en fyllingsgrad på 92 prosent, og konsernsjef Bjørn Kjos sier seg godt fornøyd med både passasjerveksten og fyllingsgraden dette kvartalet. Totalt reiste 9,8 millioner passasjerer med Norwegian i tredje kvartal, en økning på 14 prosent fra samme kvartal i fjor.

– Vi har imidlertid hatt betydelige ekstra kostnader til innleie av fly og kompensasjon til forsinkede passasjerer som påvirker resultatet kraftig. Utviklingen framover ser dog bra ut både i form av billettsalg både på godt etablerte og nye ruter, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]