Stockholm, Sverige 20141003. Statsminister Stefan Löfven läser uppregeringsförklaringen i Riksdagen. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I kjølvannet av den store flyktningkrisen i 2015 vedtok den svenske Riksdagen med klar majoritet en ny utlendingslov. Loven, som var tiltenkt å tilpasse svensk politikk til EUs minimumsnivå, fikk kraftig kritikk fra flere høringsinnstanser og har årsaket splittelser internt i Miljöpartiet, som er et av regjeringspartiene.

Den skjerpede lovgivningen tredde i kraft 20. juli 2016 og skulle i utgangspunktet være gjeldende i tre år. Nå sier generaldirektør i Migrationsverket Mikael Ribbenvik at noen gjeninnføring av permanente oppholdstillatelser ikke kommer til å skje, dette ifølge SVT. Akkurat nå pågår det forhandlinger om en felles flyktningpolitikk i EU.

Migrasjonsminister Heléne Fritzon (S) understreker at Sveriges linje i disse forhandlingene er at hele Europa skal benytte seg av permanente oppholdstillatelser, men sier samtidig at svensk praksis ikke kan avvike nevneverdig fra andre europeiske lands politikk på området.

Statsminister Stefan Löfven vil ikke ta stilling til om den skjerpede loven også skal gjelde når tiden er gått ut.

 

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]