Illustrasjonsbilde. REUTERS/Osman Orsal
Del saken
  • 7
  •  
  •  

Tyrkias minister for toll og handel, Bülent Tüfenkci, kritiserte sterkt Tyskland og EU torsdag 26. oktober for en “umoralsk” bruk av økonomiske restriksjoner som et verktøy for politisk utpressing mot landet. Ifølge den regjeringsvennlige tyrkiske avisen Daily Sabah sa ministeren at EU prøver ”å dytte Tyrkia inn i et hjørne ved hjelp av økonomiske pressmidler etter ha å mislykkes med å gjøre det politisk.” Han la til at unionens ambivalente og fiendtlige holdning virker forstyrrende på tyrkiske bedrifter.

Uttalelsene kommer i etterkant av at Tysklands kansler Angela Merkel i forrige uke ba EU-ledere om å kutte i førtiltredelsespenger (pre-accession funds) til Tyrkia – penger som EU gir til alle potensielle kandidatland som er i forhandlinger om å bli medlem i unionen. Hun pekte på en “helt utilfredsstillende situasjon med hensyn til menneskerettighetene” i landet.

I denne sammenhengen sa Tüfenkci at EU må holde løftene til Tyrkia som ble stipulert i flyktningavtalen mellom landet og EU i mars 2016. Disse omfatter en bistandspakke på 6 milliarder euro for å hjelpe Tyrkia med å ta vare på millioner av flyktninger som oppholder seg i landet. Ministeren la til at økonomiske pressmidler og restriksjoner mot Tyrkiaikke kommer til å få landet til å overgi seg, men bare skade EUs troverdighet.

Ifølge en Bloomberg-rapport publisert onsdag, skal Tyskland nå jobbe aktivt for å kutte overføringer til Tyrkia fra den Europeiske investeringsbanken (EIB) og den europeiske banken for rekonstruksjon og utvikling (EBRD).

 

Les mer:

Daily Sabah. Turkish minister slams EU and Germany for using economy as ‘political blackmail tool’, 26. oktober 2017.

  1. Daily Sabah er tilknyttet Erdogan-regimet.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
  • 7
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]